Reisverslag familie op reis door Noordoost-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 3 jaar

Reisverslag Noord-Oost USA

Met 2 koffers, 2 rugzakken, 1 buggy en 2 tekeningen gingen wij (papa, mama en Fender van drie) naar Schiphol. Naar Amerika! Iedereen mocht het weten! De buschauffeur, de conducteur, de douanier… Op Schiphol lekker gespeeld, vliegtuigen gekeken en vooral de tekening goed vastgehouden. Die was voor de piloten en stewardessen van de KLM!

Met het boek “Ikke gaat vliegen” – die we gekregen hadden van Travelnauts – hadden we Fender al voorbereid op de vlucht. Die vlucht ging super goed. De piloot kwam zelfs tijdens de vlucht nog even langs om onze trotse zoon te bedanken voor de mooie tekening. En zelf plassen op het kleine wc-tje ging goed! En dat is toch wel spannend voor een jongetje van 3.

In Washington was het een warm welkom. De douaniers waren vriendelijk en een Uber-taxi is zo geregeld. Fender die de hele vlucht wakker was gebleven viel 20 minuten voor aankomst in het hotel in de taxi in slaap. In het hotel aangekomen hebben we hem overgelegd op bed en kon hij lekker verder slapen. Amerikaanse hotelkamers hebben vaak 2 tweepersoonsbedden. Dus papa en mama in één bed en Fender in het andere! Met de kussens onder het hoeslaken, dan kon hij niet uit bed vallen. Want die Amerikaanse bedden zijn best hoog.

De volgende morgen was eigenlijk meteen onze jetlag over. We ontbeten met een bagel. “Kijk mam, een boterham met een gat erin!”. Papa had een reisgidsje gemaakt zodat Fender ook wist hoe onze reis ging. Die bekeken we bij het ontbijt. En voor vandaag zag hij een panda! Dus op naar de dierentuin met de metro. Makkelijk geregeld. De dierentuin is mooi aangelegd. Het is heet vandaag, maar er zijn fijne schaduwplekken en ook neveldouches om even af te koelen. Dat is heel leuk! Dan zien we ze eindelijk! Panda’s! De dierentuin heeft 3 panda’s in een groot verblijf. We konden ze goed zien en hebben ons uitstekend vermaakt. ’s Middags even rustig aan gedaan bij het zwembad op het dak van het hotel. Fijn zwemmen! En er is een bar bij het zwembad dus we kunnen ook lekker een drankje doen.

De volgende dagen hebben we het Capitool bezocht, de Mall belopen en rondjes gerend en de vlaggen geteld rondom The National Monument. En ze leken allemaal op het plaatje van papa’s kinderreisgids! De stad is heerlijk groen. De musea waren ook een groot succes! Dino’s en andere dieren bekeken in het National museum of Natural History. Fender heeft zelf foto’s gemaakt met zijn kinderfototoestel. En ook de vliegtuigen en spaceshuttles van het National Air and Space museum. De laatste dag hebben we lekker door Georgetown gewandeld. Met wat oudere huizen en een leuk park met een fontein. Reservekleding mee en spelen maar! Altijd een groot succes.

Toen naar New York. Met de trein. Dat pakken ze serieus aan! Alsof je gaat vliegen. Dus met wachtruimtes, wachtrijen, inchecken om vervolgens gewoon de trein in te stappen. In 3,5 uur ben je in New York. Ons hotel lag tegenover het Penn-station, dus even de straat oversteken en we waren er. Toch handig met zoveel bagage en een peuter. Goed geregeld Travelnauts! We hebben Times Square verkent en ons vergaapt aan de hoge gebouwen. “De gebouwen hier gaan helemaal tot in de wolken!” De volgende morgen gingen we eerst met de metro (“gaaf!”) en namen we de ferry naar Staten Island. Met de boot is natuurlijk altijd een avontuur! En we zwaaiden naar The Statue of Liberty.  In New York zijn genoeg speeltuinen om tussendoor te spelen. Sommigen hebben ook een waterspeelplek en in de zomer is dat een welkome verkoeling. We twijfelden of we naar het 9/11 museum moesten gaan met een jochie van drie. We hebben dat toch gedaan. Één liep voorop en bekeek of het wel peuterproof was wat we zagen. En anders stonden we er even strategisch voor en zorgden voor wat afleiding. Het was heel indrukwekkend. Blij dat we het bekeken hebben. Daarna zijn we One Tower op gegaan. We waren zo boven. De lift is al een hele ervaring met overal beeldscherm en de stad die langzaam veranderd. Boven kijk je eerst naar grote beeldschermen die magisch omhoog bewegen en dan kijk je opeens de skyline van New York over. We hebben ’s avonds lekker in Korea town gegeten. Korean BBQ aan tafel. Erg leuk! Al blijven Amerikanen te efficiënt met het avondeten. Gezellig natafelen is er niet bij. Het Central Park was ook een groot succes. Eekhoorntjes gezien en lekker hotdog gegeten op een picknickkleed. ’s Middags naar het Manhattan Childrens Museum gegaan. Een museum speciaal voor jonge kinderen. Met een winkeltje, een Afrikaanse markt, een brandweerauto en een lettersoep. Alles was er. Zelfs het bureau van de president! Met rode wangen van het spelen verlieten we het museum. Het leukste? “The firetruck!” De Engelse woordjes worden opgeslurpt door onze 3-jarige!

Met de trein tegenover ons hotel vertrokken we naar Newark waar we onze huurauto konden ophalen. De auto stond al klaar dus dat ging ook allemaal soepeltjes.  Fenders knuffel mocht op het dasboard liggen, dan kon hij goed kijken hoe we moesten rijden.

Toen vertrokken we uit de grote stad naar Lake Placid. Een flinke rit maar het autorijden in Amerika is super eenvoudig. We kwamen in de bossen en bij meren. Heel welkom na een stad ‘that never sleeps’. Op een plekje hadden ze een bergje sneeuw bewaard. Zodat je kunt zien dat het een echt wintersportdorp is. Overal zie je nog herinneringen aan de Olympische spelen van 1980. Na de lange rit verdiende Fender wel een ijsje…ijsje? In Amerika hebben ze geen kinderijsjes, alleen reuze ijs! We zijn gaan wandelen in een bos naar een waterval, gezwommen in een meer en zandkastelen gebouwd op het standje, gewaterfietst, en wat rustiger aan gedaan. Heel fijn! Na 3 dagen gingen we door naar Jackson, White Mountains. Onderweg gestopt bij de fabriek van Ben’s and Jerry’s. Daar kon je zien hoe ze hun ijsjes maken, natuurlijk ook proeven! Mmm!

Bij Jackson lag een leuk pretparkje. Daar hebben we ons een dag vermaakt. De volgende dagen lekker gewandeld, de stoomtrein bekeken en gezwommen. Het water van het zwembad bij het hotel was ijskoud. Maar alleen voor papa’s en mama’s is dat echt een probleem. Onze peuter was niet uit het zwembad te krijgen, zo leuk vond hij het! We hadden geluk want we konden ook met een speciale bril de eclips zien!

De laatste dag gingen we in een tube de rivier de Saco af. Deze rivier is niet diep maar stroomt wel. Dus gingen we heel gemoedelijk in onze tube drijvend de rivier af. Bij kleine strandjes kon je picknicken en spelen. Fender in een eigen tube, wat voelde hij zich groot. Heel erg leuk!

Na de White Mountains was Cape Cod aan de beurt. Ook lekker groen, maar dan aan de kust. We hadden dus echt een rondreis met veel afwisseling. Op Cape Cod een dagje aan het strand doorgebracht. En op een heuse piratenboot gevaren met échte piraten. De kinderen moesten een schatkaart maken, een zwart kruis vinden waar een schat zou liggen… en we vonden hem! De kinderen mochten zelfs een graai uit die schatkist doen! En natuurlijk spuiten met de waterkanonnen aan boord. Wat een avontuur! Natuurlijk even naar het uiterste puntje van het schiereiland gereden. Het plaatsje Provincetown is de mooie rit van ruim een uur zeker waard. Een gezellig dorp met oude huisjes en veel bedrijvigheid.

De terugweg van Cape Cod via Cambridge gereden. De campus van Harvard bezocht. Leuk om daar eens te kijken en het zijn mooie gebouwen en een leuk stadje. Onze reis eindigde in Boston. Het hotel lag lekker in het centrum. De auto hadden we ingeleverd dus konden we nu alles lopen. En dat kan prima in Boston. Alles ligt redelijk centraal bij elkaar. We maakten een tochtje met een busboot. Dat is een bus die zomaar ook kan varen! Dát was een belevenis! Boston is een fijne stad. Heel gezellig, vriendelijke mensen (zoals eigenlijk overal in Amerika).

En toen waren de 3 weken weer om… Nu bedenken waar we volgend jaar met Travelnauts heen gaan!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika