Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 3 jaar

We zijn terug gekomen van een FANTASTISCHE reis!!
We hebben met zijn 3-en super genoten van deze 23dagen. Nu nog een beetje bijkomen van het tijdsverschil maar dat hebben we er graag voor over gehad. Als eerste ook een compliment voor jullie, want zoals al deed vermoeden bij het ontvangst van ons pakketje blijkt dat alles goed voor elkaar was, en tot in de puntjes is geregeld.
We zijn afgetrapt in San Francisco, hebben daar erg geboft met het weer zoals we ons hebben laten vertellen. Het was heerlijk open weer. Hebben daarom besloten om een fiets te huren en de Golden Gate bridge te gaan bezichtigen. We hebben in tegenstelling tot wat jullie adviseerde de gelijk een auto meegenomen op het vliegveld, achteraf zijn wij daar blij mee geweest omdat je ook wat andere delen van de stad kan bezichtigen. Van parkeerproblemen hebben we eigenlijk geen last gehad.
Een bezoek aan Twin Peaks vonden we zelf erg mooi. Het geeft een mooi overzicht over de gehele stad. Voor Fedde hebben we een speeltuin gevonden in het Golden Gate Park. Waar hij zich prima heeft vermaakt. (zie foto). Hotel was ruim voldoende. Prima locatie en nette voorzieningen. Enigste minpuntje was de smalle bedden.
Yosemite Park en Sequioa Park zijn overweldigend om te zien. Heerlijk door de natuur gewandeld en ons een beetje aangepast aan de mogelijkheden van Fedde. Dit betekend dat we geen lange trails hebben bewandeld. Maar dit heeft voor ons zeker niet als een ‘’gemis gevoeld’’.
Hotels waren prima: Oakhurst hele leuke locatie en stijl van gebouwen. Het lijkt of de tijd een beetje heeft stil gestaan maar dat is helemaal niet storend. Visalia was heel net hotel met goede voorzieningen enigste nadeel was dat we een kamer hadden zonder natuurlijk daglicht of ventilatie. (we keken uit op het binnen restaurant).
Barstow: Een typische stopplaats voor door reizigers. Er is weinig te beleven. Persoonlijk is dit de minste van onze reeks geweest qua hotel en locatie. Het is allemaal netjes, maar net niet. Helaas zijn er ook weinig andere mogelijkheden volgens mij.
Las Vegas: Een goede afwisseling van al die natuur. Het is een grote kermis. ‘’ You hate it or love it’’ En in ons geval was het zeker een LOVE IT. We hebben onze ogen uitgekeken!! In eerste instantie dachten we dat Las Vegas geen stad was om met kinderen aan te doen. Maar niets blijkt minder waar. Ik denk dat Fedde zich hier ook heel goed heeft vermaakt. Zijn hoogte punt was toch wel de attracties van Circus Circus.  En de show bij het Bellagio hotel. We hebben diverse hotels bekeken maar zijn erg blij geweest met de keuze voor het Excalibur. Een heel leuk zwembad met glijbaan waar Fedde maar geen genoeg van kon krijgen. En de kamers zijn van alle gemakken voorzien.
Kanab: Na een lange reisdag en een uurtje minder ivm tijdsverschil aangekomen in Kanab. Hierdoor hebben we niet heel veel kunnen doen in Zion national park. We zijn eigenlijk alleen door het park gereden via de Mount Carmel Tunnel. Wat wel een aanrader is overigens.
De reisdag heeft wellicht ook wat langer uitgepakt omdat we niet via de snelweg zijn gereden maar door Leak Mead national park. Hier staan ook veel Joshua Tree’s waardoor we deze toch hebben mogen bewonderen. Het hotel was goed. Hebben een invalide kamer gekregen waardoor we extra ruimte hadden. Was wel extreem gehorig waardoor we helaas een wat mindere nacht hebben gehad.
Bryce Canyon: Met stip op 1 voor ons! Weer andere natuur maar hebben hier optimaal kunnen genieten door af en toe een wandeling te kunnen maken. We zijn ’s ochtends begonnen met de Mossy cave trail. die heel goed is te lopen voor kleine kinderen en je daardoor toch het gevoel hebt dat je ertussen loopt ipv alleen maar ervboven (bij bv een rim trail)
’s middags met de buggy op pad geweest en ook op dat gebied zijn er voldoende mogelijkheden.
Waarom Bryce aan hoogtepunt was: Waarom Bryce, ik denk dat het vooral persoonlijk is. Maar wat ik in tegenstelling tot andere parken vond. Het is toch nog mogelijk om een wandeling te maken. (ook met kinderen) en dan toch het gevoel te hebben ”midden” in het park te zitten.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld de grand canyon waar je toch een ervaren/hiker moet zijn en gelijk een aantal uren onderweg bent wil je een ervaring hebben dat je tussen het natuurgeweld staat. Hotel: Was heel goed. Mooi zicht op het meer. Dit is overigens wel een meerwaarde. Als je in een kamer vooraan het terrein zit heb je veel last van stoppende bussen en ander verkeer. Kamer was echter wel wat later op de dag pas gereed.
Page; Hier hebben we natuurlijk de Horseshoebend bezocht en de lower Antelope canyon. Het water van Lake Powell was nog iets te koud om in te zwemmen. Hebben hier ’s avond gegeten in een BBQ-restaurant Big Johns Texas BBQ! Sfeer en eten is super!! Gezellig met z’n alle aan een grote tafel onder het genot van country band. Er zijn die avond spontane gesprekken ontstaan met locals waardoor we een hele gezellig avond hebben gehad. Een keer wat anders als een normaal restaurant.
Williams: Route vanuit Page richting Grand Canyon meteen de dessert vieuw drive gereden waardoor we de reisdag optimaal hebben kunnen benutten. Overweldigend om te zien. 2e dag nogmaals het park bezocht. Reisafstand van Williams naar Grand Canyon was voor ons geen probleem. Aanrader qua desserts zijn de homemade pie van Pine Country.
Hotel was ook goed en netjes. In een leuk dorpje. Nadeel was de trein die achter het hotel langs rijd met de nodige herrie de trein hoorn die ook ’s nachts regelmatig afgaat.
Het treinthema is overigens wel leuk voor Fedde.
Palm Springs: Een leuke noodzakelijk tussenstop na een lange reis. We hebben hier heerlijk relaxt en genoten van een aangeboden suite.
Anaheim: Bezoek gebracht aan Disney. Het hoogtepunt van Fedde deze vakantie. Wat is het als ouder mooi om je kind zo te zien genieten. En zelf is het leuk om je weer even kind te voelen 😉 Hotel: Super zicht op het park waardoor we de eerste avond al hebben kunnen genieten van de vuurwerk show. Ook hier mochten we pas wat later op de dag in onze kamer.
Los Angeles: Mooi om eens te zien, maar de stad heeft ook een duidelijk mindere kant met veel zwervers. Diverse plaatsen ook echt vies! Hebben het griffith park bezocht om zo een goed zicht op het hollywood sign te hebben. Leuk voor Fedde was de Santa Monica pier. Daar is genoeg te beleven.
Hotel was goed, had voor mij de fijnste douche (lekker groot). Overigens was alles lekker ruim. Nadeel vond ik hier de verplichte valet parking.
Zo alles nog eens op te sommen kan ik niet anders zeggen dat we een heerlijke vakantie hebben gehad. Als er mensen twijfelen kan dit wel met kinderen. Ja heel makkelijk als je je een beetje aanpast naar je kinderen hoef je niets te missen en heb je een herinnering voor het leven.
Het is nog vroeg om nu alweer over de vakantie na te denken maar volgend jaar zouden we graag nog eens samen naar de mogelijkheden kijken in Amerika 😉.