Reisverslag familie op reis door West-Amerika en Hawaii

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 12, 14 en 17 jaa

Beste Travelnauts,

We hebben het echt super gaaf gehad.

Highlights voor ons waren:

 1. Los Angelos : Fietsen van Venice Beach via strand naar Santa Monica Pier en terug via straat achter boulevard waar alle Graffities zijn.
 2. Joshua tree national park: De Joshua trees staan ten opzichte van Palm springs aan de andere kant van het park (80 km) wij hebben route aangepast was wel heel gaaf om door de woestijn ten noorden van dit park naar Grand Canyon te rijden.
 3. Grand Canyon : indrukwekkend!!!
 4. Lower Antilope canyon echt schitterend, veel mooier dan upper antilope canyon
 5. Quad rijden en Duinskien in Coral Sand National park : super stoer om te doen, leuke gids
 6. Bryce canyon : erg gaaf om de route door deze canyon te lopen maar is heel zwaar in deze hitte (eerst stijl naar beneden en dan ook stijl omhoog)
 7. Zion Park : waren wij niet van onder de indruk. Kon er niet met auto in, moest via shuttle, erg druk. En de sights zijn niet zo indrukwekkend (weeping rock was enige wat wel ok was)
 8. Las Vegas : Wat een poppenkast 😉 overdag is het matig maar ‘savonds is het wel erg leuk en indrukwekkend om te zien old las vegas (golden Nugget) is wel leuk om overdag naar toe te gaan. (1 dag en nacht is meer dan voldoende)
 9. Death Valley : 52 graden celcius. Hotel was gaaf vooral het zwembad met die hitte (Was best koel omdat het water uit een ondergrondse spring komt). Wij hebben aan een local gevraagd waar naar toe te gaan hij wees ons naar Dantes View 40 km van hotel de Bergen in. Wij hebben dit savonds/snachts gedaan (best wel eng : geen verlichting,  geen GPS, geen mobile, slinger weg omhoog Bergen in …maar dan ….)
 10. Mammoth Lake : tocht naar waterval is wel heel mooi (herten lopen met je mee, en Waterval is schitterend)
 11. Yosimeti : Wat een mooi park, ik adviseer niet naar Yosimeti Village te gaan tenzij je lange wandelingen wil maken maar echt naar Glacier Point te rijden. Wat een uitzicht! Mariposa park met seqoia bomen echt moeite waard.
 12. San Fransisco : Echt een leuk gezellige stad : Fietsen over Golden gate naar Sausilito en met veerdienst terug, Fishersmen’s wharf, winkelen in stad, Alcatraz was leuk maar niet echt super
 13. Maui : Mooie plek : Strand, palmbomen, Golfsurfen, Zwemmen met schildpadden, Duiken bij Molokini, Hana Highway (daar zijn wij zelf van de weg gegaan in het regenwoud (kruip door, sluip door en klimmen) wij zijn op een plek terrecht gekomen … paradijs op aarde : twee watervallen, helder blauw water  echt super.

Hotels :
Meeste hotels waren goed vooral : Maui, Palm Springs, Los Angelos, Lake Powell, San Fransisco, Mammoth Lake, Zion Park
Matige : Luxor in las vegas gedateerd en ruikt naar bejaarde huis😉, Bryce Canyon ( maar daar is niet zoveel anders), Grand Canyon beetje ouwe zooi maar locatie super!!!
Tent in Yosemite was wel erg leuk. Kampvuur, BBQen tussen de slangen …. Maar erg ver weg van het park.

Nogmaals bedankt voor het organiseren van deze fantastische reis en ervaring. Wij zullen weer Travelnauts positief binnen onze vriendengroep promoten!!
Tot over 2 jaar, dan is hopelijk onze middelste dochter geslaagd en dan willen wij naar Azie (Malysie, Thailand, Cambodja ….)

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Amerika en Hawaii.