Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 14 jaar

Westkust USA

In juli en augustus maakten wij, zoon Dave (14), Paul en Thea, deze rondreis. Ruim drie weken op pad met de start in Las Vegas. Daarna reden we door naar Flagstaff (Grand Canyon), Phoenix, San Diego, LA, Pismo Beach, Oakhurst met het mooie Yosemite Park, dat we helaas niet konden bezoeken vanwege de hevige bosbranden. We sloten af met vier heerlijke dagen in San Francisco. We hebben als gezin samen herinneringen voor het leven gemaakt. Op naar de volgende reis!

De foto’s en de filmpjes geven een goed beeld van onze reis. En om de sfeer weer te geven in Oakhurst, de volgende anekdote:

‘We gingen naar het visitors centre om de laatste informatie te krijgen. Hopende, tegen beter weten in, op een: het Yosemite park is weer open voor bezoekers.

In het kleine witgeschilderde houten pand stond een oudere heer achter de balie. Zijn handen en een arm blonken van het goud, hij droeg een blouse met een drukke print en op zijn ferme neus prijkte een grote Amerikaanse glasses. Hij had nog een degelijke bos zilvergrijs haar, net iets te lang. Zijn naam was vast Bill, dat moet haast wel. We werden vriendelijk begroet en hij nam alle tijd voor een praatje. We moesten het gastenboek tekenen en vooral ook vermelden waar we vandaan kwamen. Ook hij had vroeger familie in Nederland wonen, natuurlijk. Deze enthousiaste pensionado bleef praten over van alles en nog wat, heel vermakelijk, maar het was even geduld bewaren tot we de kans kregen om de vraag te stellen waarvoor we kwamen, namelijk: wat we wel konden bezoeken in de omgeving. Hij hoorde onze vraag aan en zei toen met bulderende stem: ‘Oh no, I have no idear what is nice to visit around Oakhurst. I just live here, go to the shops, visit Church every morning and that’s about it’

Het duurde een seconde of twintig voordat we in de gaten hadden dat hij geen grap maakte. Soms is het jammer dat je je eigen gezicht niet kunt zien.’

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.