Reisverslag familie op reis door West-Amerika en West-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 12 en 16 jaar

Na een voorbereiding van bijna een jaar zijn wij in juli begonnen aan onze reis van bijna 4 weken door Amerika en Canada. Samen met Ilona (Travelnauts) hebben wij onze reis uitgestippeld. Veel van de aanbevelingen die we hebben gekregen hebben we ter harte genomen.

We zijn gestart in Los Angeles-Redondo Beach. Van daaruit zijn we doorgereisd naar San Diego, Palm Springs, Three Rivers, San Luis Obispo, Monterey en San Francisco. Na 3 dagen San Francisco zijn we doorgevlogen naar Victoria, waar we na 2 dagen zijn doorgereden naar Campbell River, Ucluelet en tot slot met de veerboot naar Vancouver waar we na 3 nachten het vliegtuig naar huis hebben genomen.

De vakantie bracht iedere dag wat nieuws. We hebben daarom prachtige nieuwe ervaringen opgedaan. Het was zoeken naar een goede mix omdat we met onze twee tieners van 12 en 17 op pad waren. De vakantie heeft ons veel mooie momenten opgeleverd. Van adrenaline shots in Universal Studios en tijdens de actieve activiteiten zoals jetskiën, ziplinen en het beklimmen van de metershoge bomen in Canada, tot adembenemende uitzichten in Sequoia National Park en het prachtige natuurschoon in Canada.

Wat we hebben gedaan in vogelvlucht:  we hebben Universal Studio bezocht, Hollywood, Old Town San Diego, Sequoia National Park, the Mission (in San Luis Obispo), the 17 Mile drive (helaas te mistig om mooie vergezichten te zien), Fisherman’s Warf, Alcatraz, Lombard Street, Golden Gate Bridge met de fiets, whalewatching (helaas weinig walvis activiteit toen wij er waren), Royal BC Museum, canopytour, (zee)vissen, ziplinen, wilfdlife cruise, Grouse Mountain, Capilano Suspension Bridge, raften, fietsen door Stanley park, Flyover Vancouer, high-tea-en).

Bijzonder was ook dat we in elke plaats in een ander type hotel verbleven. De één wat eenvoudiger, de ander wat luxer. De één heel knus en stijlvol, de ander groots en strak. Het was juist de mix die het zo bijzonder maakte.

Toen we in Canada bij het Black Rock Oceanfront Resort aankwamen waren we blij verrast. We zaten hier in een appartement met een prachtig uitzicht over de rotsen. We hadden de beschikking over een keuken, een vaatwasser en een wasmachine. We waren ondertussen wel toe aan een zelf gekookte maaltijd en schone kleding.

Ieder heeft zo zijn eigen hoogtepunten van de vakantie. We hadden wel één gezamenlijk hoogtepunt, namelijk het spotten van wildlife tijdens de wildife cruise die we hebben gemaakt met  Archipelage Wildlife Tours. Hiermee gingen we met een motor jacht 5,5 uur varen door een natuurgebied, met circa 20 andere toeristen. Tijdens deze cruise hebben we zwarte beren mogen bewonderen, adelaars, zeeleeuwen, zeeotters en zeehonden. En dat onder leiding van een zeer toegewijd stel dat ondertussen ons van alles vertelde over het gebied, de dieren en ons ook nog uitstekend verzorgde met drankjes en een lunch.

Als tip willen we jullie meegeven om de wildlife cruise op te nemen in jullie aanbevelingen voor activiteiten in Ucluelet. Deze cruise was onvergetelijk en kunnen wij iedereen aanraden!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.