Reisverslag familie op reis door Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

Met kinderen van 12 en 14 jaar

Onze reis is prima gegaan. Goede vluchten, prettige plaatsen in het vliegtuig en goede aansluitingen. Zowel heen als terug. Met het eten in het vliegtuig blijft het wat lastig voor Bas, maar ook dat is goed in orde gekomen. En rookvrij is in Amerika echt geen probleem, je mag bijna nergens roken. Zeker niet in hotelkamers, auto’s en restaurants.

De accommodaties waren prima! Bij aankomst liep het in Miami Beach in The Suites of Dorchester niet helemaal soepel (er was geen kamer met voldoende bedden beschikbaar, we hebben na wat aandringen 2 suites gekregen. Dat was wel wat gedoe, zo ‘s nachts), de volgende dag werd dat allemaal prima in orde gemaakt. Een hele goede plek met kinderen in Miami is dit! Ruimte in de suite, eigen zwembad, redelijk van de weg af. De villa in Orlando was helemaal top! Keurig bij de incheck (goede aanwijzingen, lekker snel, bellen je nog even om te checken of alles ok is), supergroot huis met zwembad in rustige buurt. Voorzien van alle gemakken, je kunt ook gewoon koken en de was doen. Ook weer een goede plek met de kinderen.

Daarna zijn we op eigen houtje naar de westkust gereden. We kunnen daar op Longboat Key (een klein eilandje voor Sarasota, een leuke plaats waar heel veel oud rijke mensen wonen) the Longboat Key Club and Resort van harte aanbevelen. Niet goedkoop, maar echt super heerlijk. Direct aan het strand, eigen zwembad, golfterrein, fitness en work-outs (yoga aan het strand is een aanrader!) en een spa. Daarna zijn we naar Naples gereden, waar de Naples Courtyard Inn erg goed is bevallen. Een opgefrist ouderwets motel, met eigen binnenplaats met zwembad, kamers die met een deur gekoppeld kunnen worden (sommigen direct aan het zwembad, waar een hek omheen staat), erg aardige medewerkers die je allerlei tips geven en helpen. We vonden het daar zo prima, dat we de laatste nacht daar ook hebben doorgebracht en heel vroeg in de auto zij gestapt om weer naar Miami te rijden.

Onderweg eten bij Cracker Barrel is erg grappig (ouderwets winkeltje en een dito restaurantje), waar ook veel locals komen. Prima eten (met verse groenten, free refills) voor een hele redelijke prijs en heel leuk met kinderen (ook voor volwassenen, met allerlei ouderwetse dingen). Je vindt ze langs alle highways, met bijgaand logo op het bord langs de weg.

En we hebben vanalles gedaan en gezien! Een baseballwedstrijd bijgewoond, aan het strand op Miami Beach, met een airboat op de Everglades alligators gekeken, gegolfd, yoga in de vroege ochtend aan de Golf van Mexico, naar Disney’s Epcot Center geweest, cheescake gegeten en elke dag zon en 30 graden!

Dank voor je bemiddeling bij onze reis, jullie hulp is ons erg goed bevallen!

Bekijk hier een voorbeeld reis naar Florida.