Reisverslag familie op reis door Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 14 en 10 jaar

We hadden vorig jaar al een eerste keer bij jullie geboekt voor een fantastische reis door het noordoosten van de States en ja hoor, ook deze keer weer een prima service gekregen. Op maat gemaakt en tot in de puntjes verzorgd. Onze rondreis doorheen Florida had haltes in Orlando, Naples, Key West en Miami.

Ik hoef jullie waarschijnlijk niet te vertellen dat Orlando het hoogtepunt was voor onze kinderen Thibo en Arne. Onvermoeibaar, in tegenstelling tot de mama en papa, en vol verwondering doorkruisten ze Sea World, Disney Magic Kingdom, Disney Animal Kingdom, Universal Studios en Kennedy Space Center waar we een live lancering van een Atlas V raket hebben kunnen bijwonen.

Tijd om de batterijen opnieuw op te laden en alle pretparkindrukken te verwerken hadden we op het mooie zandstrand van Naples aan de Golf van Mexico. Maar natuurlijk ook niet te lang want de prachtige Everglades lagen op een uurtje rijden. In Everglades City namen we een boot naar de Thousand Islands waar we jammer genoeg geen dolfijnen hebben kunnen spotten maar wel manatee’s (zeekoeien), flamingo’s, krokodillen, pelikanen, visarenden, schildpadden, … Kortom, een indrukwekkend en enorm uitgestrekt natuurgebied.
Na al deze natuurpracht was het tijd voor de caraïbische en paradijselijke sfeer op Key West. De lange rit over de verschillende bruggen die de eilanden met elkaar verbinden is een belevenis op zich.

Het eindpunt van onze reis was Miami. Relaxen op South Beach om daarna de voorbijkomende toeristen, locals en luxewagens te aanschouwen vanop een terrasje op Ocean Drive.

Alles op deze reis was weer perfect in orde. Alle hotels hadden een uitstekende ligging en waren allemaal voorzien van een zwembad. Alleen maken we een bemerking op het hotel op Miami Beach. Het Marseilles hotel heeft, zoals eerder vermeld, een uitstekende ligging vlak aan het strand van South Beach maar ligt daarmee ook in de uitgangsbuurt met alle nachtlawaai (muziek, roepende feestgangers, optrekkende auto’s) van dien. Alle kamers hebben enkel glas en zijn dus niet goed geïsoleerd voor die locatie.

We kregen voor ons verblijf van drie nachten een kamer op de eerste verdieping aan de straatkant. Dus veel lawaai en geen oog dicht gedaan. Ook veel lawaai uit de aanpalende kamers. Toen ik de dag nadien hierover mijn beklag deed aan de receptie hebben we direct een andere kamer gekregen aan de zijkant van het hotel en op de 7de verdieping wat een heel pak rustiger was. We waren natuurlijk heel tevreden met die oplossing maar dit neemt niet weg dat we dit hotel niet echt aanraden aan families met kinderen. De familiekamers zijn ook heel krap en hadden geen koelkast. Best lastig in een klimaat met temperaturen boven de 30 graden. Naar onze mening vinden we dit hotel meer geschikt voor jongeren.

Dit is dan ook het enigste puntje kritiek dat we hebben op deze mooie reis.

Bedankt Travelnauts en tot een volgende reis…

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.