Reisverslag familie op reis door Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 7 en 10 jaar

4-6 05:50 vertrek naar Düsseldorf vliegveld

Na een auto rit van omstreeks 2 uur hebben we onze auto geparkeerd bij de fa Parkos. Zij nemen je sleutel in en parkeren je auto op hun eigen terrein. Je krijgt een pasje mee wat je bij het ophalen weer nodig hebt. Ze brengen je netjes met een busje naar het vliegveld van Düsseldorf (DUS). We konden vrijwel onmiddellijk de bagage inchecken, waarna we een lekker broodje hebben genuttigd. Daarna moesten we door de douane inclusief scan waarna we bij de gate aankwamen. Om 10:30 mochten we het vliegtuig in en om 11:20 gingen we met het toestel van Air Berlin de lucht in voor een vlucht van 9 uur en 7 minuten. De vlucht is erg comfortabel en er wordt eten en drinken genoeg aangeboden. Dit was voor onze kinderen de eerste keer vliegen, maar het bleek voor hen meer een attractie dan een vliegreis. We arriveren in Orlando (MCO) om 14:55 lokale tijd. In Nederland is het dan al bijna 21:00 uur in de avond. Nu moesten we door de Amerikaanse douane en dat gaat wat strenger dan bij ons, daar kom je niet zo maar binnen. Scans, Esta formulieren  en  een stempel in het paspoort. De mensen zijn heel aardig. Daarna gingen we de koffers ophalen en zoeken naar de desk van Alamo voor de huurauto. Door goede bewijzering (rental cars) hadden we dat snel gevonden. We mochten kiezen uit 5 auto’s en het is een echte Chevrolet Impala “American style” geworden. Een lekkere grote bak met een automatische versnellingsbak. Het bleek niet verstandig om uit gewoonte de rem als koppeling te willen gebruiken. Uiteindelijk na een rit van 20 miles arriveren we bij de Buena Vista Suites om 18:30. Wat een prachtig hotel op een prachtige locatie. We zijn kapot (18 uur onderweg), dus om 20:00 bedje in om snel te wennen aan het tijdverschil.

5-6 06:30 opstaan; het is Disney dag

Eerst hebben we lekker ontbeten in het hotel; volgens de opgave was dit niet inbegrepen, maar de desk medewerker zei: “everyone gets breakfast”. Het was heerlijk en ruim voldoende, ook voor de kinderen. Aan de desk hebben we gevraagd hoe we het best naar Disney kunnen gaan. Parkeren kost $20,- maar er gaat ook een shuttle vanuit het hotel en die is gratis. De keuze was snel gemaakt. Het gratis voucher hebben we opgehaald en we werden met de bus naar het Disney Transportation Centre gebracht. Vanaf daar moet je een stukje lopen en kun je kiezen met welke monorail je bij welk park afgezet wilt worden. Het gaat allemaal heel “smooth” en is allemaal heel goed aangegeven. Voor de monorail worden de tassen al gecheckt en dat gaat lekker vooruit. De monorail zet je voor de ingang van het park af. In ons geval was dat vandaag het Disney Epcot park. De toegang was in een mum van tijd geregeld. Er zijn vele prachtige attracties in dit park. Een heel groot gedeelte is opgebouwd met als thema “de andere landen in de wereld”. Nederland overigens niet. Je kunt er Duitse braadworsten eten en Italiaans ijs, maar daar hoef je niet voor naar Orlando. Alles ziet er heel mooi, netjes en verzorgd uit. Dit park is er niet in Europa, dus het was voor ons alle 4 een ware belevenis. Het eten en drinken is er prima en de kinderen kijken hun ogen uit. Na zessen dezelfde route terug en dat ging wederom zo soepel als de heen weg er naar toe.

6-6 06:30 opstaan; het is weer een Disney dag

Het ontbijt was weer heerlijk en we volgen daarna dezelfde route, maar dan met de monorail naar het park Magic Kingdom. De attracties zijn voor een gedeelte gelijk aan die in Parijs, daar zijn we ook al een paar keer geweest. Er zijn er ook een heleboel die Parijs niet heeft en die zijn erg mooi. Wat opvalt, is dat het park een stuk groter is dan in Parijs en dat de attracties minuten langer duren. Duimpje omhoog voor dit park zei onze dochter. Het is belevenis om er te zijn. Na 2 dagen Disney voel je de voeten redelijk goed en ook de kinderen waren moe. Lekker op tijd naar bed, want de volgende dag wacht ons de reis naar Naples.

7-6 06:30 opstaan: reisdag van Orlando naar Naples

Na het wederom heerlijke ontbijt gaan we met de Chevrolet van Orlando naar Naples rijden; een route van ongeveer 190 mijl. We hebben met stukken ongelooflijk veel regen gehad, maar dat had CBS op de TV al aangekondigd. In Amerika noemen ze dat “extreme weather”, maar in Nederland zeggen we dan, dat het hard regent. Het lijkt er op dat ze dit niet zo gewend zijn. Ondanks de regen bleef het onverminderd warm. We arriveren om 12:30 bij het Hilton in Naples. Een prachtige stad met hele mooie rechte lange wegen met om de 2 meter een palmboom. Ons plan was om met een air boat krokodillen te gaan spotten, maar het hotel adviseerde om dat niet te doen. Het is vandaar uit een uur rijden en ze verwachten dat ze gecanceld worden door het weer. Dan maar 10 minuten rijden naar een Super Mall om lekker te shoppen, te ‘starbucksen’ en lekker te eten. Voor het eten heb je de keuze uit ongeveer 25 verschillende eet gelegenheden. Wederom op tijd bed in, want morgen hebben we nog ruim 100 mijl te rijden naar Miami. Het Hilton Naples is ook een prima hotel met veel voorzieningen. Wat me opviel onderweg is dat iedereen zich op de snelweg keurig aan de maximum snelheid houdt van 60MPH, dat is 96,5 km per uur. Dat is op de A16 bij ons wel anders.

8-6 07:00 opstaan: reizen van Naples naar Miami

Het ontbijt was niet inbegrepen dus dat doen we ergens onderweg bij een benzine pomp, omdat ik toch moest tanken. Het is me niet gelukt om er voor meer dan 25$ benzine in te krijgen. De benzine kost ongeveer 50 eurocent. Voor Nederlandse begrippen is het eten dan bij de benzine prijs inbegrepen. We volgen voor de reis van Naples door de Everglades via route 41 naar Miami. Het is een rustige 2‑baans weg die je bijna 100 miles door de Everglades voert. Het is een prachtige route. We zijn meerdere malen gestopt om foto’s te maken en ook bij het plaatsje Everglades uitgeweken voor een overstekende grote schildpad. Je moet je wel voldoende in vetten met anti muggen spray, want die zitten er heel veel en prikken vervelend. Als we Miami zien opdoemen is dat wel indrukwekkend, wat een skyline en een 14 baans weg die ik niet gewend ben. Het verkeer in Miami is redelijk hectisch, maar dat is in Nederlandse steden ook zo. In ieder geval prachtig om daar te rijden. We komen aan in Miami Beach bij hotel Marseille om 13:15. Ook weer een mooi hotel in een drukke hotel/winkelstraat. We zijn na het uitpakken eerst lekker gaan eten in Marseille en daarna hebben we een rondje gewandeld langs Miami Beach. Een prachtig strand waar vele bekenden ons zijn voorgegaan. De strandhuisjes van Pamela staan er nog. Daarna hebben de kinderen nog even gezwommen in het buitenzwembad van het hotel. Na een prachtige dag lekker uitrusten; slapen was lastig want het feest aan de overkant van het hotel duurde tot 03:30. Bovendien is Miami ook een “city that never sleeps”.

9-6 verblijf in Miami

We stonden op met toch een aantal muggenbulten, die wat groter zijn dan in Nederland, maar buiten wat jeuk hebben we er geen last van. Na het heerlijk ontbijt in het hotel zijn we lekker in de zee gaan zwemmen op het prachtige zandstrand van Miami in de stralende zon. Dan beseffen we eigenlijk pas echt dat we in Miami zijn. Het is een prachtige kustlijn, het was er druk, maar niet overdreven. Er was plaats genoeg voor iedereen. De bus toer die we ’s  middags wilde gaan doen hebben we niet gedaan, omdat het weer slechter werd en de regen soms met bakken uit de lucht kwam. We zijn lopend op zoek gegaan naar aanvullende Musquito spray in de Lincoln mall, een heel groot winkelcentrum van 1 mile enkele reis. We kregen een fikse onweersbui op ons dak, maar gelukkig zaten we net lekker bij een Italiaan te lunchen. Je kunt immers niet heel de dag hamburgers eten. We hebben later nog wel Miami umbrella’s gekocht. De kinderen wilde nog graag een uurtje zwemmen bij het hotel en dan gaan slapen. De dagen vliegen om in Amerika. Wat een stad, wat een mooie vakantie.

11-6 terugreis van Miami naar Düsseldorf

Na het ontbijt in het hotel, uitchecken en met de Chevrolet naar het vliegveld van Miami (MIA). De auto hebben we handig en snel kunnen inleveren en we konden na een uurtje inchecken bij Air Berlin. We moesten nog wel een paar uurtjes wachten, maar op een groot vliegveld is altijd wel wat te beleven en te eten en drinken. We zouden rond 17:00 de lucht in gaan, maar door een technisch probleem met de brandstof pomp werd het 18:30. Het probleem met de pomp hoeven ze er voor mij niet zo nadrukkelijk bij te vertellen. Om mensen van aansluitende vluchten niet in de problemen te brengen nam de piloot een iets kortere route volgens mij en hij vloog harder dan op de heenweg, zo’n 1100 KM per uur. We landen om 08:00 in Düsseldorf, waar de koffers wel laat op de band verschenen. We zijn de auto op gaan halen en 2 uur later rijden we Fijnaart weer binnen. Wat een vakantie hebben we gehad, wat een land, wat een mensen, wat een eten, wat een bezienswaardigheden en wat hebben we mooie dagen gehad. Na 32 uur wakker te zijn geweest zijn waren we toe aan een slaapje, met het idee dat dit niet onze laatste reis naar Amerika zou zijn. We bedenken ons dat de reis minder vermoeiend zou zijn geweest als we langer op één locatie zouden zijn gebleven en dat is een les voor de volgende gelegenheid.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.