Reisverslag familie op reis door Florida

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 8 jaar

Florida, here we come!

13-23 juli: Orlando

Woensdagochtend in de vroege ochtend werden we (mijn dochter Fleur en ik) door zoon (die bleef liever thuis voetballen met zijn vrienden…) en manlief naar Schiphol gebracht. De reis verliep voorspoedig mede dankzij de Comfort Class stoelen bij Delta. We landden in Orlando en konden na onze incheck bij autoverhuurbedrijf zelf een midsize auto uitkiezen. Even wennen aan de automaat en daar reden we over de ruime, brede wegen van de USA.

Het Holiday Inn hotel was perfect! Heerlijk ruime kamers, dichtbij de TGI Friday’s (voor een goed ontbijtbuffet, hamburgers én lekkere slush puppy), een shuttle service naar de pretparken en een hulpvaardige receptie om voordelige tickets naar de pretparken te kopen. Als je ruim de tijd hebt, is ons advies om zeker voor 3 dagen tickets te kopen, omdat deze relatief veel goedkoper zijn dan 1 of 2-daagse tickets. De eerste dag bezochten we Islands of Adventure met een bijzonder Harry Potter kasteel en gave 3D attracties met o.a. Spiderman. Voor de achtbanen kan je beter naar Walibi NL, want daar zijn er maar enkelen van. Op dag 2 hebben we alle grenzen overschreden in Wet & Wild. Veel waterattracties doe je met z’n 2-en in een rubberboot of band, en aangezien onze dochter Fleur nog geen Engels spreekt om iemand anders te vragen, was ik de medereiziger….. Wat een spanning en sensatie! Echt onvergelijkbaar met Europese waterparken. Het is het laatste jaar als Wet & Wild, maar zal als een soortgelijk enerverend en groter waterpark terugkeren met als nieuwe eigenaar Universal Studios. Op dag 3 shoppen: één van de hoofdredenen om Amerika als vakantieland te kiezen voor Fleur. Ze had thuis een lijstje gemaakt met de winkels en restaurants die ze wilde bezoeken en Mall at Millenia voorzag in de meeste. Vele tasjes, een super verse aardbeimilkshake met hamburger (van Johnny Rockets) én een make-up rijker – dankzij een couponnenboekje bij de receptie – gingen we weer naar ons hotel.

Daarna een reisdag naar Naples, een bijna Europese stad met een prachtige winkelstraat en heerlijke restaurantjes. Ook het strand was heel idyllisch. Vanuit hier zijn we ook een dag naar de Everglades geweest om oog-in-oog te staan met een “alligator”. Het ritje met de proppellorboot van Speedy’s vond ik leuker dan de alligator – die vond ik best eng. Fleur mocht daarna nog een baby-aligator vasthouden……In de middag lekker relaxen bij het zwembad op het dak van het heerlijke hotel “The Inn on Fifth”.

We eindigden in Miami, wat een bruisende stad! Ons hotel “The Dorchester” lag hot spot in SoBe (South Beach) langs de prachtige, witte stranden en meterslange boulevard (Ocean Drive) met chique auto’s. Alles is “big and beautiful” in de USA, dus ook de cocktails. En bij drankjes krijg je gewoon een gratis refill. De grote favoriet was de ijssalon op Lincoln Road (in Naples zit er een vergelijkbare bijna naast het hotel, “Spin“ genaamd), waar je zelf je softijs in je bakje kan doen en de toppings en sauzen erop kan doen. De prijs is afhankelijk van het gewicht. Pinkberry heeft ook heerlijk Frozen Yoghurt ijs met toppings: tijdens happy hour voor de helft van de prijs! Verder natuurlijk weer een dag geshopt met een shopaholic dochter en gerelaxed bij het zwembad van zusterhotel Marseilles.

Helaas was dat alweer het einde van de vakantie en vlogen we via Detroit weer terug naar ons ”kleine, maar fijne” Nederland.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.