Reisverslag familie op reis door West-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 6 en 9 jaar

Wij hebben enorm genoten van de reis! Heel veel dank voor de goede organisatie en zorgvuldige selectie van de hotels!

We waren heel blij dat jullie voor ons het verblijf bij Yosemite hebben omgeboekt ivm de branden. De Evergreen Lodge was een hele fijne plek. Erg goed eten, mooi park en zwembad, goede sfeer en midden in de bossen. Hoewel de rook zichtbaar en ruikbaar was hebben we daar genoten van de rust en de omgeving. We hebben het Hetch Hetchi stuwmeer bezocht en zijn van daaruit naar de Wanapa Falls gelopen. Onze eerste hike. Meteen een groot succes! De kinderen hebben bij de waterval gespeeld, dammen gebouwd en er echt even onder gestaan. Dit was een van de vele hoogtepunten van de reis! De evergreen lodge vonden wij een aanrader! Helaas verder weinig gezien van Yosemite ivm de rook. Alle reden om nog een keer terug te gaan.

Ik wilde een korte review van de hotels schrijven, maar het is best uitgebreid geworden. Hoop dat jullie hier wat aan hebben:

– Holiday Inn San Fransisco, prima voor een stadshotel. Uitzicht op Alcatraz!
– Evergreen lodge, erg mooi, hele prettige plek!
– Juniper spring, geen hotel maar een appartementencomplex. Geen service, geen winkel, geen restaurant. Horeca op afstand van het complex, dus met de auto naartoe. Moet je even weten. Op een van de avonden stond er een beer tegen de toegangsdeur van de parkeergarage! Wat een belevenis!
– The ranch Death Valley, is toe aan modernisering, wordt aan gewerkt. Lekker tot laat zwemmen en sterren kijken vanuit het zwembad.
– Zion, gedateerde kamers. Maar prachtig om in het park te verblijven. Wakker worden in Zion was zeker een highlight! Lekker frisbeeën onder de cottontree op het veld voor het restaurant. ‘S avonds was dat het terrein van de herten. Goed eten! We vonden de prijzen niet tegenvallen. Hoge temperaturen, een zwembad was lekker geweest😉.
– Marriott Page, goed hotel, lekker zwembad en goed restaruant. We hebben naast de horseshoebend en de lower antelope canyon (werkelijk prachtig) een bezoek gebracht aan de glenn canyon dam. Een Tour waarbij je helemaal de dam in mocht! Ook naar de generatoren. Leuke, interessante Tour van een klein uur. Wel in de ochtend doen, want in de middag gaan de excursies niet door als het te warm is.
– Flagstaff little America, erg mooi hotel. Pas gerenoveerde, mooie kamers! Wel vragen om een kamer aan de binnentuin omdat het aan de snelweg ligt. Lekker zwembad en Goede bar en restaurant. Een bezoek aan de Lowell Observatory is zeker de moeite waard. Wij wilden een avond sterren gaan kijken, maar uiteindelijk lukte dat niet ivm een onweers bui. We hebben een bezoek gebracht aan Sedona en rock slide. Glijden door de natuurlijke glijbaan vonden wij een leuk avontuur. Sedona ligt heel mooi, maar wel toeristisch stadje. Als je al in Zion bent geweest is het niet direct een aanvulling. Andersom (als je nog niet in Zion bent geweest) ervaar je dat wellicht anders.
– Phoenix Arizona Grand Resort, echt een groot resort. Was ook te merken, onpersoonlijk, niet heel schone kamers. Kids vonden het zwembad heel leuk. Wij vonden het niet heel groot gezien de schaal van het resort. Voor ons was bezoek aan baseball wedstrijd een hoogtepunt in Phoenix.
– Palm Springs Renaissance, erg groot. We moesten moeite doen om een goede kamer te krijgen (tot 4 keer naar de receptie geweest). Mooi zwembad. Het zwembad was in de avond ook een soort bar, waar mensen hun eigen muziek draaiden. Restaurant was gesloten. Leek erg gericht op conferenties, minder op Zomergasten.
– Apple Farm in San Luis Obispo, erg leuk hotel. We kregen een mooie kamer met erker en zitje. Leuk, gastvrij ontvangst met glaasje wijn en chocolate chip cookies. Flesjes appelsap op de kamer. Alles schoon. Heel prettig! Leuk restaurant erbij. We vonden san Luis Obispo een leuke plaats, leuk centrum. Mooie stranden. Wij zijn bij Avila Beach geweest. Daar bodyboards gehuurd. Was super! Ook naar de historische pier geweest. Daar lagen veel zeeleeuwen. Op het einde van de pier was een visafslag. Kon je vis kopen. Erg leuk! Lekker gegeten op de gezellige en overzichtelijke boulevard.
– Monterey Portola, hoewel een groot hotel en ook een kamer change omdat we een kamer hadden met veel geluid, erg vriendelijk. Leuke bar en goed restaurant, erg goed ontbijt. Ook tegenover het hotel een goede crêperie de Brittany en Peter B’s brewery (ook in het hotel) is een prima eetgelegenheid. Hotel ligt mooi bij de fishermans warff en de winkelstraat. Ook goede loopafstand naar Cannery row en aquarium. Op de hoek een erg goed en leuk Italiaans restaurant! Kortom weer heel tevreden. 17 mile drive is mooi. Wij vonden de hele route van San Luis Obispo naar Monterey via de highway 1 prachtig. We zijn onder andere gestopt bij de pier tegenover Hearst Castle waar we walvissen en zeehonden hebben gezien en natuurlijk veel pelikanen. Vlak voor Carmel aan de highway 1 ligt Rocky Point Restaurant. Zij hebben een prachtig uitzicht op de zee en de rotsen! Met ramen van plafond tot vloer zag je zeeleeuwen zwemmen tijdens het eten! Eten is er ook prima. Was een tip van vrienden die in de buurt hebben gewoond. Wij vonden dat ook echt een mooie plek om te eten. Liefst lunch, want einde middag komen de wolken.

De kinderen noemen de volgende highlights:

 • mountainbiken bij mammot lakes, met de gondel omhoog en vanaf de top naar beneden!! Heel erg gaaf!
 • fietsen over de golden gate (met jullie tip) en lunchen in Sausalito bij Nappa Valley Burgercompany (een tip die jullie zeker kunnen opnemen in jullie reisboeken)
 • walvis spotten in Monterey
 • zwemparadijs Phoenix en daar eten bij Rustler’s Roost
 • hike door de narrows in Zion parc (lopen door de rivier)
 • bezoek aan de lower antelope canyon vanuit Page.
 • baseball wedstrijd in Phoenix
 • drive inn bioscoop in San Louis Obispo!
 • bodyboarden op Avila Beach bij San Louis Obispo
 • alle parken en het junior ranger programm: leerzame manier om de parken te verkennen!
 • de kinderen vonden ook de reisdagen heel leuk. Geen drukke snelwegen zonder uitzicht, maar toeren over de highways, vaak door prachtige natuurgebieden. Meezingen met de playlist….ze vonden ook die dagen heerlijk.

De vluchten verliepen heel goed, fijn dat jullie kidsmenu’s hebben aangevraagd!
We vonden het een onvergetelijke rondreis! Zijn heel blij met de route en de organisatie. Alles verliep vlekkeloos zodat wij alle tijd hadden om te genieten. Met name de uitgestrekte natuur was prachtig. Nogmaals heel veel dank!!

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar West-Amerika.