Leukste bomen in de wereld

Je gunt je kind toch de wereld!

De ene boom is de ander niet! Wij hebben de  leukste/grappigste/meest bijzondere bomen in de wereld voor u op een rijtje gezet.

 

 

Baobab Boom

De Baobab Boom bevind zich in verschillende delen van de wereld. Zo vindt u een prachtige Baobab op Delft Island in Sri Lanka. Daarnaast was er in Derby, Australië vroeger de Prison Baobab Tree, deze boom werd gebruikt als gevangenis! Dat moet u natuurlijk gezien hebben, wanneer u langs Derby komt.

Telefoonboom

Vroeger was het communiceren met de bewoonde wereld bijna onmogelijk wanneer avonturiers vastzaten in de Jungle. In Suriname hadden ze daar de perfecte oplossing voor, de telefoonboom. Nee er is geen telefoonsysteem met een stad aangelegd, maar het fijne was wanneer men op deze boom klopte het tot ver te horen was. Zo wist de omgeving duidelijk wanneer er iets aan de hand was. Dat moet u natuurlijk even testen als u (onder begeleiding) op avontuur bent in Suriname.

Sequoia Nationaal Park

Sequoia & Joshua Tree

Natuurlijk zijn er genoeg mooie parken en bomen in Amerika, wij hebben we twee voor u eruit gehaald. De hoogte bomen ter wereld vindt u namelijk in Sequoia, de omvang is magisch groot en super indrukwekkend om te zien. Tevens vindt u in de staat Californië, het Joshua Tree National Park, de bomen hier zijn zo bijzonder, omdat deze langzaam aan het verdwijnen zijn door de klimaat verandering. Dit is het gebied waar ‘Joshua trees’ (Yucca brevifolia) groeien, een plantensoort uit het geslacht Yucca, waar het park zijn naam aan dankt. Weinig gebieden illustreren duidelijker het contrast tussen hoog- en laaggelegen woestijn.

Deadvlei

Hoe bijzonder is het wanneer bomen zich bevinden te midden van zandduinen en droogte. Dit alles vindt u in de Deadvlei in Namibië. Deadvlei is een opgedroogd zoutmeer aan de voet van de zandduinen. Langs de kant van het voormalige meer treft u dode bomen aan die wel 700 tot 900 jaar oud kunnen zijn. De zwarte bomen op een witte bodem, in een omgeving van rode zandduinen met een helder blauwe lucht zorgen zeker voor een indrukwekkend schouwspel en prachtige foto’s.

Namibië met kinderen Naukluft National Park

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.