Must do’s in New Orleans

Je gunt je kind toch de wereld!

Wat is er te doen in New Orleans? In dit blog wordt dat helemaal duidelijk! De stad ligt op de oevers van de rivier de Mississippi en heeft een rijk cultureel erfgoed, vooral op het gebied van muziek en keuken. Misschien is New Orleans wel Amerika’s meest multiculturele stad. Afrikaanse, Engelse, Franse, Spaanse en vele andere immigranten hebben elkaar beïnvloed en steeds iets nieuws aan de mengelmoes toegevoegd. Het is het centrum van de Creoolse en de Cajunkeuken en de bakermat van de gospels, Dixieland, een vroege jazz stijl. Hieronder een aantal hoogtepunten die u niet mag missen:

Amerika met kinderen New Orleans French Quarter

French Quarter

Een leuk deel van de stad is de wijk die de Fransen hier achterlieten: French Quarter. De mooiste straat hier is de Royal Street: veel antiekwinkeltjes, sjieke winkels en mooiste huizen. Jackson Square is het hart van de wijk. Op dit mooie plein vindt u veel kunstenaars die hun producten showen en verkopen. Hier heeft u ook een prachtig uitzicht over de Mississippi.

Swingen in Frenchmen Street

Waar veel toeristen naar Bourbon Street gaan, gaan de locals naar Frenchmen Street. Ook hier vindt u leuke cafe’s met veel live muziek op straat. Naast de heerlijke gerechten en gezellige muziek, heeft Frenchmen Street ook een authentieke kunstmarkt waar u lokale kunst kunt bewonderen en kopen.

Historic Voodoo Museum

Dit is een uniek, interessant klein museum en het ligt ook in het eerder genoemde French Quarter. Voodoo kwam 500 jaar geleden vanuit Afrika in New Orleans terecht, en tegenwoordig gelooft nog zo’n 15% van de inwoners in deze religie. In dit voodoo museum probeert men de erfenis te bewaren van de New Orleans voodoo geschiedenis en cultuur, en alles over mysteries, rituelen, zombies, voodoo queens en geheimen zult u hier vinden. Het is de bedoeling om de bezoeker te entertainen en tevens iets over de geschiedenis van voodoo te vertellen.

Mississippi boot cruise

Maak een 2 uur durende cruise over de Mississippi met een echte ouderwetse stoomboot. U vertrekt vanuit het hart van de French Quarter, terwijl de cruise u meeneemt terug in de tijd. Vanaf de Mississippi krijgt u een heel ander beeld van New Orleans en ziet u de haven vanaf een andere kant! Namelijk vanaf de enige authentieke ‘Steamboat’ van New Orleans, ‘Steamboat Natchez’.

Onze familireis naar New Orleans

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Amerika Bekijk al onze familiereizen naar Amerika. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.