Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Reisspecialist Jolien in Florida

“De week begon in Miami, waar het gezellig druk was vanwege Spring Break. Een heerlijke stad met prachtige stranden. Mijn persoonlijke ontbijt-tip is de 11th Street Diner; een typisch Amerikaanse diner, op loopafstand van Ocean Drive. Onder het genot van pancakes begon de week op het terras van de diner terwijl het lokale leven voorbij kwam. Wat valt ook hier heerlijk veel te zien!

Na enkele dagen in Miami, ging mijn reis verder naar de Florida Keys. Hier stond één van mijn bucketlist items op de planning; met een watervliegtuig naar het Dry Tortugas National Park. Een prachtige vlucht van ongeveer 45 minuten vanuit Key West over een heel ondiep gedeelte van de zee. Vanuit het vliegtuig kon ik zelfs haaien, schildpadden en roggen spotten! Na een paar uur rondkijken bij Fort Jefferson en snorkelen rondom het eiland vlogen we via dezelfde prachtige route terug. Een onvergetelijke ervaring rijker was ik halverwege de middag terug in Key West.

Vanaf de Keys ging de reis verder naar de Everglades. Natuurlijk mocht een ritje met een airboat hier niet ontbreken en wat was het een verrassing om dolfijnen tegen te komen tijdens de tour! Via Naples ging de reis vervolgens verder, langs de westkust in noordelijke richting naar Clearwater. De prachtige brede stranden van de westkust zorgden samen met de palmbomen voor een heerlijke tropische sfeer.

Als laatste bestemming tijdens de reis stond een bezoek aan het Kennedy Space Center op Cape Canaveral op het programma. Bij het kopen van de kaartjes hadden we gelijk de ‘explore’ bustour erbij gekocht. Dit is ook gelijk mijn persoonlijke tip! Tijdens de 2 uur durende bustour kom je langs alle interessante plekken en dichtbij de lanceerplatforms van onder andere NASA en SpaceX, om vervolgens afgezet te worden bij een grote hal waar de Saturn V raket ophangt. Voor de jongeren onder ons die het niet kennen; dit is de eerste maanraket van NASA. Voor jullie is het misschien leuker dat in een andere hal één van de echte Space Shuttles van dichtbij te bewonderen is. Voor mij was dit een hele leuke afsluiting van een veelzijdige week in Florida.”

Ook samen met de kinderen naar dit prachtige land? Bekijk hier alle Amerika familiereizen.