Reisverslag familie op reis door Noordoost-Amerika

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 12 jaar

We hebben met volle teugen genoten van de reis. Noord-Amerika was alles wat we ervan hadden verwacht, en meer! Ook onze meiden waren super enthousiast.
Wat maakt de reis nu zo geslaagd? Om te beginnen de vlekkeloze organisatie, hartelijk dank daarvoor. We hebben geen enkele negatieve ervaring met de reserveringen, alles klopte. Ook jullie reisbeschrijving was uitstekend en erg handig. En natuurlijk hebben we ongelooflijk veel gezien en gedaan. We hebben de mix tussen steden en platteland en natuur als perfect ervaren. Hoogtepunten voor ons waren New York (met zeker ook het fietsen in Central Park), Philadelphia (qua sfeer, vriendelijkheid van de mensen, kleinschaligheid in het centrum, heel leuk hotel), Washington (Georgetown is een absolute aanrader!), Gettysburg en Bird-in-Hand (erg interessant, waarbij we niet voor de erg toeristisch opgezette Experience hebben gekozen, maar voor een kleinschalig aangeboden ritje met een Amish-koets naar een boerderij), Niagara Falls (erg indrukwekkend), Lake George (prachtige indruk vanuit de stoomboot), Jackson (schitterende natuur, watervalletjes etc), Boston (Red Sox!) en natuurlijk Cape Cod (walvissen). En dat is nog maar een zeer beperkte opsomming van de hoogtepunten!
We hebben een paar verbeterpunten voor jullie, waar je wellicht je voordeel mee kunt doen:
– Met name tussen de grote steden hebben we regelmatig files gehad. De indicatie van de reistijd houdt daar in beperkte mate rekening mee.
– EZ pass: wij zouden reizigers aanraden een EZ pass te nemen voor de betaling van tol. Op de Tobin Bridge in Boston is er zelfs geen alternatief (overigens de enige keer dat dit het geval was, maar toch).
– Het hotel in Bradford duidelijk het minste van de reis. We beseffen dat een tussenstop nodig is op de reis naar Niagara Falls, maar deze was niet bijzonder. Het hotel was erg gehorig en er was een zwembad maar dat was niet erg aantrekkelijk. Het valt te overwegen hier een alternatief voor te zoeken (desnoods zonder zwembad).
– Niagara Falls – Canada: we waren verbaasd vast te stellen dat ons hotel in Canada lag! Helemaal goed, prima hotel, fantastische ligging (veel beter juist dan de Amerikaanse kant van de falls), maar jullie reisbeschrijving is zo accuraat dat we zouden hebben verwacht dit vooraf te lezen. Overigens is het in de reisbeschrijving ook goed te benadrukken dat de outlet -die zeker de moeite waard is- bij Buffalo ligt en dus niet (heel) dichtbij Niagara Falls.
Met de kennis die we nu hebben zouden we terugvliegen vanuit Boston. De laatste dag was alleen een reis naar Newark, wat gezien de afstand en de files best doorrijden was, zouden we een volgende keer anders doen.
Al met al hebben we genoten van een fantastische reis die we anderen zeker zouden aanraden. Dat geldt ook zeker voor jullie organisatie: betrokken, correct en erg klantvriendelijk!