Reisverslag familie op reis naar New York en Aruba

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 10, 14 en 16 jaar

VAKANTIE NEW YORK – ARUBA 17-07-16 / 27-07 Familie Verhoef

Op zondagmorgen 17 juli jl. met de KL6020 vertrokken naar New York. Deze vlucht werd uitgevoerd door Delta Airlines. Keurig op tijd vertrokken en goed verzorgd in het vliegtuig.

Rond 11.30 uur aangekomen op New York JFK. Na een vlotte rit, aankomst bij het Skyline hotel. Een prima middenklasse hotel (maar ook niet meer dan dat), met een leuk zwembad voor de jongste. We waren iets te vroeg waardoor onze kamers nog niet klaar waren, maar toen de eerste kamer schoon was, kregen wij gelijk de sleutel. Helaas hadden we de kamers iets te ver uit elkaar waardoor de heren en de dames zich moesten splitsen. Ook de airco op de kamer maakt veel lawaai waardoor je ’s nachts soms wakker werd als de airco weer aanging. Kortom, vriendelijk personeel, kamer en sanitair schoon en netjes, maar een lawaaiige airco.

Eenmaal opgefrist op naar Times Square en dineren bij het Hardrock Café New York. Echt een aanrader! Daarna nog diverse winkels bekeken op Times Square, zoals M&M’s World en Forever 21.

De volgende dag begonnen met een wandeling over de High Line. Een park dat is gemaakt op een verlaten spoor. Het is leuk en grappig om van boven op New York  te kijken, gewoon bij de New Yorkers in de achtertuin J. Hierna de taxi genomen naar Pier 25 voor een tocht met de New York mediaboat. Wat een fantastische manier om New York vanaf het water te bewonderen. Met een RIB boat lekker snel over het water varen en stoppen bij de highlights voor foto momenten. Niet alleen bij Manhattan, maar ook bij New Jersey, Ellis Island, Governors Island en natuurlijk Statue of Liberty. Een hoogtepunt voor de kinderen en voor ons!

Hierna voor lunch (tezamen met de NY-ers die hier ook lunchen) naar Brookfield Place. Een groot glazen gebouw, met vele restaurants. Je kunt hier “bijna” alles kopen voor de lunch (van pizza, pasta, salade tot een gewone sandwich). Dit was slechts 15 minuten wandelen langs het water vanaf Pier 25.

Op loopafstand door naar het 9/11 Memorial met de nieuwe One World Trade Center. Deze plek behoeft geen toelichting. Een plek waar je stil van wordt en waar je gewoon geweest moet zijn. Daarna door naar het New York Stock Exchange en het National Federal hall. Vervolgens met de taxi naar Soho, gewoon een leuke wijk met de bekende brandtrappen en natuurlijk Bloomingdale’s. Hierna terug naar het hotel, even relaxen en daarna diner bij Nizza, een Italiaans restaurant. Gewoon goed.

Toch nog weer naar Times Square en daarna zzzzzz.

De volgende dag rustig ontbeten, wederom bij Amy’s Bread, een top ontbijtplekje.

Met de taxi naar Amsterdam Avenue voor een fietstocht door Central Park. Dit gedaan onder leiding van Freddy van Orange Bike. Een Nederlands sprekende gids in New York. Een fiets  (en soms wandel-) tocht van 2.5 uur door Central Park met veel informatie niet alleen over Central Park maar ook over New York. Freddy woont al 15 jaar in New York en je mocht hem alle vragen stellen. Leuk om te doen voor een gezin. Onze groep bestond uit 3 Nederlandse gezinnen!

Na deze fietstocht met de taxi naar Fifth Avenue voor o.a. de Apple Store, Trump Tower en vele andere highlights met als afsluiting tijdens zonsondergang naar de top van de Empire State Building. Fantastisch, maar wel erg druk.

Hierna terug naar het hotel, want om 8.35 uur vertrok ons vliegtuig naar Aruba. Na een taxirit aankomst op New York JFK. Hier ontbeten en daarna door naar de gate. Wederom een prima vlucht, uitgevoerd door Delta Airlines (DL 484).

Begin van de middag aankomst op Aruba, met een taxi naar Divi Aruba Phoenix Beach Resort.

Hier werden wij verrast met een upgrade van ons geboekte 2 slaapkamer appartement naar een 3 slaapkamer appartement (penthouse). Deze zijn gelegen op de bovenste verdieping van het hotel en hebben een prachtig uitzicht. Een heerlijke suite met elke dag schoonmaak en wisseling badhanddoeken. Helemaal top. Service fantastisch. Onze douche bleef op de 1e dag koud en dit werd direct opgelost.

Ze bieden elke dag entertainment in de vorm van aerobic in het water, optredens, karaoke etc. etc.

De georganiseerde BBQ  door Pure Ocean (restaurant van Divi Phoenix) vonden de kinderen (en ook wij) heel bijzonder. Dineren met de voetjes in het zand en de zonsondergang bewonderen! Goed eten en een prachtige ambiance.

Een dag naar Oranjestad, dit kan prima met de Arubus, dit moet je gewoon doen als je op Aruba bent en natuurlijk een dag een auto huren om het eiland te bezoeken, waaronder het California Lighthouse, Alto Vista Chapel, Arikok National Park, Baby Beach en de overige highlights.

Ook rond het hotel is gewoon zoveel te doen, het zwembad, het strand, winkels, veel activiteiten bijv. het varen met een tube (de kids vonden dit lekker hard gaan) en Thijs en ik zijn wezen parasailen. Een geweldige ervaring. Maar bovenal, zoals Vera zegt: Lekker chillen!

ARUBA: EEN FANTASTICH EILAND!

Helaas was het woensdag rond 14.00 tijd om naar huis te gaan na een heerlijke vakantie. Wederom een goede vlucht nu uitgevoerd door KLM (KL765), ook weer goed verzorgd mét het kindermenu voor Fleur. Bijna een uur voor geplande aankomst waren wij weer in Nederland, terugkijkend op fantastische dagen.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.

En bekijk hier al onze kindvriendelijke reizen naar Aruba.