Reisverslag familie op reis door Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

Reiservaringen Australië

“Bij aankomst in Brisbane hebben we de camper opgehaald en eerst wat boodschappen gedaan. Onze reis door Australië leidde ons binnen 1,5 week tijd tot Townsville, een kleine stad ca. 1400 km ten noorden van Brisbane. Van daar uit zijn we door de Outback naar Darwin gereden.

De camperreis van ruim vier weken zal ons ongetwijfeld nog lang bijblijven. Van hagelwitte stranden in de Whitsundays tot het avontuurlijke Fraser Island en van het knusse stadje Noosa tot de kleine Outback dorpjes met enkele tientallen inwoners. Persoonlijke favorieten zijn o.a. ook de bijzondere nationale parken in de Northern Territory. In Litchfield National Park hebben we verschillende meren bezocht om te zwemmen, bij watervallen. Katherine Gorge was een geheel andere ervaring; het contact met wilde dieren vonden we hier erg bijzonder. ‘s Ochtends vroeg kwamen enkele kangoeroes al om de hoek kijken!

Op dit moment verblijven we al enkele dagen in het veelzijdige Sydney. We vinden de stad erg mooi maar we zijn absoluut niet weg te houden van de stranden. Het drukke Bondi Beach is erg indrukwekkend, voor gezinnen kunnen we ook talloze andere stranden aanraden.

Hierna vliegen we voor een week naar Adelaide om vanuit daar een meerdaags bezoek te brengen aan Kangaroo Island. Enkele dagen later staat het historische en ongerepte Tasmanië alweer op het programma! Daarover uiteraard later meer.

Vanuit Sydney vlogen we uiteindelijk naar Adelaide, voor een kort stadsbezoek en een meerdaagse tour naar het veelzijdige Kangaroo Island. Adelaide is de hoofdstad van Zuid-Australië, heel anders dan het grootschalige en bruisende Sydney. Het biedt een leuke diversiteit aan activiteiten met de kids. Zo kunt u de chocolade fabriek van Haigh’s bezoeken, een dagje doorbrengen in de gezellige strandwijk Glenelg of gratis gebruikmaken van fietsen. Overigens kunt u vanuit de stad ook naar de top van Mt. Lofty rijden voor een indrukwekkend uitzicht over de kustlijn en Adelaide.

Na twee dagen Adelaide was het eindelijk tijd voor Kangaroo Island! Na een wat hobbelige ferryovertocht vanuit Cape Jervis begon de tour over het op twee na grootste eiland van Australië. Hoewel de naam van het eiland de indruk wekt dat het voornamelijk draait om kangoeroes, biedt het veel meer. Van verlaten baaien tot eucalyptus bossen en van adembenemende uitzichtpunten tot uitgestrekte zandvlaktes. Hier kunt u uitstekend sandboarden, wandelen en kajakken.

Zijn u en de kinderen dierenliefhebbers? Dan zou ik u absoluut een bezoek aan Kangaroo Island aanraden! In slechts twee dagen tijd kwamen wij ontzettend dichtbij de van eucalyptus smullende koala’s, jonge surfende zeeleeuwtjes en meerdere grazende kangoeroes!

Na enkele fantastische dagen in Zuid-Australië vlogen we door naar Tasmanië, op zoek naar echte Tasmaanse duivels! Onze uitvalsbasis voor het bezoek aan de diverse staat was de sfeervolle en historische hoofdstad Hobart, op korte afstand van enkele indrukwekkende natuurgebieden. Absolute hoogtepunten op Tasmanië waren het beeldschone Wineglass Bay, de watervallen in Mt. Field en de interactie met de unieke Australische dieren in het Bonorong Wildlife opvangcentrum.”

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Australië.