Reisverslag familie op reis door Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 4 en 5 jaar

Onze vakantie is naar wens verlopen, alles was goed geregeld, de informatie was uitgebreid – maar bovenal het land geweldig mooi en de mensen vriendelijk en behulpzaam.

De terugreis is prima verlopen. Op Hongkong Airport moesten we een beetje zoeken naar de bus naar het hotel, we bleken ons bij een balie te moeten melden om een ticket te kunnen krijgen en ingedeeld te worden. Eenmaal bij het hotel zeiden ze eerst dat we om 18u de kamer uit moesten, maar toen wij aangaven dat tegen ons gezegd was dat we de kamer tot 21u hadden was dat zo geregeld.

De route was mooi en wat wij voor ogen hadden. Het reistempo was voor ons prima (maar ik moet zeggen dat onze dochters een tijd in de auto zitten oké vinden, ik hoorde van andere Nederlanders aldaar dat dit niet voor alle kids zo geldt 😉). Qua hotels en verblijven lagen ze eigenlijk allemaal op een goede locatie. De meeste dingen op loopafstand in de steden.

Een paar hotel sprongen er wat ons betreft uit (in positieve of in mindere zin). Niets dramatisch, maar mogelijk heb je er iets aan voor de toekomst (hoewel smaak altijd persoonlijk blijft). Wij vonden het uitzicht en zwembad van Toscane Village in Airlie Beach geweldig, ook was dit appartement zeer ruim. Daarnaast waren we erg gecharmeerd van het tuinhuis bij Coral Beach Resort in Noosaville en van het boomhuis van de Rose Gums Wilderness retreat bij Atherton Tablelands. Qua indeling waren verder de appartementen in onder andere Melbourne, Townsville en Alice Springs erg prettig. Het was prima om met onze dochters in één ruimte te slapen, maar de afwisseling met soms 1 aparte slaapkamer was prettig.

Het hotel in Brisbane was prima, onze kamer echter klein en benauwd. We hadden city view en de kamer had een laag plafond, bedden stonden kort op elkaar. Hoewel het qua afstand van de leuke dingen om te zien en te doen goed was (we zaten vlakbij allerlei kerst activiteiten), zat er wanneer je het hotel uitliep om daarnaar toe te gaan vrijwel direct naast het hotel een stripclub. Overdag had je er geen last van, maar wanneer je ’s avonds terug liep hebben wij twee avonden meegemaakt dat er dronken (?) mannen op de stoep voor de deur lagen ver van de wereld.

The Amaroo in Trinity Beach zouden wij tot er een verbouwing / opknap beurt is geweest niet aanbevelen aan anderen. De ruimte is prima, zwembad oké en locatie mooi (hoewel de family room aan de zijkant zit waardoor het zeezicht beperkt is). Het contrast met eigenlijk andere verblijven was in dit opzicht groot (hoe simpel of juist luxe sommige andere ook waren). Het was niet zozeer vies, maar simpelweg oud.

Qua excursies, vonden we de fietstocht in Sydney echt een aanrader en de premium tour naar Fraser Island idem. Dat geldt ook voor de excursie met sailaway naar Low Isles, kleine groep en top verzorgd. De tour naar de Blue Mountains was ook mooi en goed geregeld. Whitehaven beach was mooi, maar hadden wij dus iets meer uitzicht van verwacht (sowieso werd er sterk onderscheid gemaakt wie er een halve of hele dag kwam). We hadden zelf kaartjes voor Sydney Aquarium, Australia Zoo en Kuranda Skyrail en train gekocht. Vooral Auatralia Zoo en de Skyrail vinden wij echt aanraders.

Als we aan onze dochters vragen wat ze het leukste vonden zeggen ze ‘alles’. Maar vooral de koala’s hebben indruk gemaakt. Australia Zoo was daarbij voor hun echt 1 van de hoogte punten (daar mag je koala’s aaien en vasthouden, bij Featherdale mocht je alleen naar kijken van een afstandje of ernaast staan). Daarnaast konden zij zelf (ze zitten op zwemles en kunnen een beetje zwemmen, maar hebben geen diploma) mee snorkelen – inclusief duikbril en snorkel – tijdens de sailaway excursie. Dat vonden ze geweldig. Dat bij vrijwel alle plekken een zwembad was, waren zij erg blij mee. Ook vonden zij verschillende (gratis) waterspeelplekken helemaal het einde, daarnaast heeft de gekleurde rots, zoals zij hem noemen(Uluru), indruk op ze gemaakt.

Het is zo nog een heel verhaal geworden, maar we zijn vooral heel erg te spreken over hoe alles gegaan en geregeld was voor ons. Bij elk hotel was het inchecken zo geregeld en idem voor het ophalen van de auto’s. De informatie die we vooraf kregen daarnaast zeer uitgebreid.

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Australië.

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen van 4 – 7 jaar.