Reisverslag familie op reis door Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 13 jaar

Onze (terug)reis is prima verlopen. We hebben genoten van een enorm gave reis door Australië! Wat is het een fantastisch land, met super aardige mensen, en prachtige natuur, cultuur en steden!
Het is moeilijk voor ons om hoogtepunten te bedenken, de hele reis was geweldig. Het reistempo was goed, de binnenlandse vluchten waren na zo’n lange reis naar Sydney een peulenschil (4 uur vliegen, dat is kort 😉 en de hotels waren over het algemeen goed, een enkele uitzondering daargelaten.

Vanaf dag 1 hebben we prachtig weer gehad, alleen maar zonneschijn en blauwe luchten.
Sydney is een fantastische stad, ons hotel in The Rocks was ook uitstekend! Wat een gave locatie om daar te mogen verblijven. In twee volle dagen krijg je een prima indruk van de stad, al willen we zeker een keer terug want er staan nog dingen op ons lijstje om er te bezoeken.

Ons verblijf in de Outback was ook geweldig! je komt in een hele andere wereld terecht, en Uluru en Kata Tjuta zijn imposant! in alle vroegte hebben we om Uluru gefietst, een fantastische manier om de zon op te zien gaan en de rots in kleur te zien veranderen. Ook de zonsondergang was spectaculair! Met onze 4wd doorgereisd naar Kings Canyon. Ik zou het iedereen aanraden om de Rims walk te maken in Kings canyon. Een prachtige wandeling! Het verblijf in het kings canyon resort was prima! de luxe kamer was een goede suggestie, s ochtends hebben we zelfs een dingo gezien vanuit onze kamer! Echt gaaf.

Na het vertrek uit Alice Springs was Brisbane aan de beurt. Een super relaxte mooie, moderne stad. We zaten hier 1 nacht. Graag hadden we hier nog wat langer tijd doorgebracht. 1 nacht in Alice springs (ipv2) en 2 nachten in Brisbane (ipv 1) was nog beter geweest. In de loop van de dag onze auto opgehaald bij Avis (zat om de hoek bij ons hotel, top!) en afgereisd naar Noosa. Een heerlijk plaatsje aan de kust, waar we prachtig zaten in het mantra French quarter.

De reis langs de kust naar boven was iedere keer weer prachtig Eindeloze velden met suikerriet, mijnwerkersplaatsjes die op hun eigen manier charmant zijn, en prachtige natuur. We hebben de weken erna walvissen gekeken in Hervey Bay (ze kwamen zo dichtbij, dat je ze bijna kon aanraken), gesnorkeld in het Barrier Reef (gesnorkeld met o.a. schildpadden) de Whitsunday Islands bezocht, en heel veel wild gezien! Van kangoeroes tot koala’s, van slangen tot enge spinnen tot krokodillen!

Magnetic Island was geweldig, een heerlijk eiland om een paar dagen te verblijven.
Port Douglas is overigens een superleuke plaats, vergelijkbaar met Noosa qua ‘chicheid’ . We hebben ons hier goed vermaakt, en zijn nog een dag naar Daintree gereden om krokodillen te spotten langs de rivier.

Tot slot de laatste nachten doorgebracht in Trinity Beach. In het nabijgelegen plaatsje Palm Cove zaten veel leuke restaurantjes (ook veel leuke hotels!), mijn tip aan jullie is om hier de volgende keer een keuze te maken.

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Australië.
Of lees verder en bekijk nog een kindvriendelijke reiservaring over Australië.