Reisverslag familie op reis door Nieuw-Zeeland en Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 4 jaar

We zijn inmiddels 2,5 weken terug en heb al sinds het eerste uur heimwee. Het is voorbij gevlogen dus de volgende keer gaan we nog langer 🙂
3 maanden gereisd met een meisje van bijna 4 zonder ongelukken, ziekenhuis- of dokters bezoeken e.d. dus dat is sowieso al heel fijn. (de bekeuring voor parkeren met de grote camper op een parkeerplaats voor auto met boottrailer, die vergeten we gewoon.)
Alle vluchten zijn zonder noemenswaardige problemen verlopen en we mochten altijd vooraan in het vliegtuig omdat we met een kind aan het reizen waren. Dit was erg prettig.
We begonnen onze reis in Hong Kong, in het City garden hotel. Fijn hotel, kindvriendelijk en er was een speeltuin in een parkje aan de overkant van de straat. Perfect!
Na een aantal dagen waren we in Nieuw Zeeland. Het reizen met de camper viel ons mee qua wennen en we hadden altijd alles bij de hand. Als we alles van te voren hadden geweten, hadden we een kleinere camper gehuurd, omdat het toch wel een groot ding was om door sommige plaatsjes te manouvreren (queenstown bijvoorbeeld in een weekend is geen aanrader) en vanwege de kleinere wegen met haarspeldbochten en een pass hier en daar. Maar bovenal bracht het ons wel het ultieme vrijheidsgevoel waar het bij een camper om gaat. Het noorden (van het zuider eiland) hebben we in vogelvlucht gezien omdat er wegen waren afgesloten wegens overstromingen en hevige regenval, maar daarom stonden we aan het einde wat langer in Christchurch op de camping wat eigenlijk heel fijn was.
Zoveel mooie dingen en dieren gezien in Nieuw Zeeland en ook enorm geboft met het weer.
Toen door naar Australië, we waren zeer benieuwd! Aangekomen in Melbourne wachtte ons de meest mooie en complete hotelkamer ooit! In the Clarion Suites Gateway hebben we in het meest heerlijke hotelbed geslapen met het meest mooie uitzicht! Na een paar uurtjes rondzwerven door de stad waren we al verliefd op Melbourne en ook gelijk op Australie. Toen we wegreden in de huurauto was deze afwisseling na de camper echt even wat we nodig hadden. Snel optrekken en heerlijk door de bochten, daar waren we aan toe! De reis van Melbourne naar Adelaide was prachtig onderweg!
Toen kwamen we op Kangaroo Island, mochten we ooit in Australië gaan wonen (je weet nooit) dan kopen we daar ons vakantiehuisje. Dit was toch wel de meest toffe plek volgens ons tijdens onze 3 maand durende reis. De mensen, de sfeer, de zanderige wegen, een supermarkt met 3 items, de verlate strandjes en de wallaby’s die elke keer bij onze veranda van onze air bnb stonden maakten alles compleet. En dan te bedenken dat ik het over wilde slaan (geen idee waarom) en dat jij Bart, ons hebt overgehaald om toch naar Kangaroo Island te gaan. Daar wil ik je voor bedanken, dit hadden we nooit willen missen!
En dan een paar dagen Sydney, het Cambridge hotel. Prima hotel in een hippe buurt. Bij aankomst hebben we onze bagage in de kamer gezet en zijn gelijk gelopen naar het Opera house. Heel onwerkelijk, iets wat je zo vaak hebt gezien op televisie en dat je er dan echt zelf met je gezin staat. Fantastisch! (ik geloof ook dat we er elke dag bijna wel zijn gaan kijken 🙂
Nog een dagtocht naar de Blue mountains en onze reis ging verder, het laatste stuk.
De route Brisbane – Cairns met wederom een camper. We hadden een half maatje kleiner gereserveerd dan in Nieuw Zeeland en ons plan was om te vragen of we in nog een maatje kleiner konden kijken en dan eventueel voor nog een maatje kleiner te gaan. Maar het waren feestdagen en de enige camper die er nog stond was voor ons gereserveerd, dezelfde maat als in Nieuw Zeeland. Gelukkig waren de wegen een stuk breder in Australie en geen bergpassen meer op de route. En we waren inmiddels gewend aan een grote camper dus het voelde gelijk weer vertrouwd.
Op de route lag o.a. de Australian Zoo, de bekende dierentuin van Steve Irwin. Nog nooit zo’n mooie dierentuin gezien! Alles schoon, gratis parkeren, veel personeel in het park waar je altijd wat aan kon vragen. En uiteraard met de koala op de foto. Het noordelijkste puntje waar we zijn geweest was Port Douglas. Het echte tropische regenwoud.
Als afsluiter zaten we in een supermooie accommodatie in Trinity beach, met zwembad voor de deur en een paar leuke restaurantjes om de hoek. We hebben daar nog 1 dagje een auto gehuurd omdat er verder niet heel veel was in Trinity beach zelf. Je kon naar Carins maar daar waren we al een paar dagen met de camper geweest.
3 weken voor vertrek zagen we het einde van deze fantastische reis naderen en we wilden niet naar huis. Op onze dochter na dan, want die is inmiddels 4 jaar geworden en gaat nu naar school. We hebben het fantastisch gehad, ik vond Nieuw Zeeland meer een reis en Australië meer een vakantie. En in Australië komen we zeker nog eens, geen idee wanneer maar ik wil een keertje terug!
Graag willen wij Travelnauts heel hartelijk bedanken, ook tijdens de reis was het contact via de mail makkelijk, snel (vanuit jullie kant) en persoonlijk. Nu druk sparen voor een volgende reis en dan komen we weer terug!
Familie Krop gaf tevens een interview aan Kleine Globetrotter over het reizen met Jasmijn (4). Het gehele interview is te lezen op de website van Kleine Globetrotter.