Reisverslag familie op reis door Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 17 en 12 jaar

We zijn afgelopen vrijdag veilig teruggekomen na vijf fantastische weken in Australië!

We hebben echt een prachtige reis gemaakt, waarbij we iedere dag het hotel, camping en de activiteiten evalueerden en beoordeelden.

Op de terugvlucht hebben we de totale vakantie met een 10 beoordeeld.

De reis naar Amerika in 2012 was tot op heden de meest favoriete reis van ons kinderen (boven andere prachtige reizen die we al hebben gemaakt), maar deze reis staat nu op nummer 1 voor ons hele gezin.

Wat een prachtig land om door te reizen, ontzettend aardige mensen, mooie steden en een prachtige natuur. Australië heeft onze verwachtingen overtroffen en er waren slechts enkele minpuntjes. Zo was het volgens de Australiërs de koudste winter ooit. We hebben het echt koud gehad en hadden toch niet helemaal de juiste kleding meegenomen. Daar het winter is, wordt het ook al snel donker. Je moest dus vroeg opstaan om je dag zo goed mogelijk te benutten. Verder is het ook een prijzig land. Met name de tours die we maakten waren extreem duur (dagje snorkelen Aus dollar 800,-).

Maar dit zijn maar details. Het rijden met een 4×4 door het rode zand van de Outback, het aanschouwen van Uluru, het springen van walvissen op vijf meter van de boot, het schitterende koraal van de Great Barrier reef, voor het eerst een koala in het wild spotten, krokodillen die onder je boot doorzwemmen, het rijden op Fraser Island, de Whitsundays, het uitzicht op het Opera house, de Australian Football wedstrijd bijwonen, enz. enz. het waren allemaal unieke ervaringen. Ook Hong Kong was top!

De reis is voortreffelijk verlopen. Alles klopte van de eerste tot de laatste dag.

De vluchten waren prima en alles liep op tijd. De gehuurde auto’s waren prima en de camper was volledig nieuw, we waren de eerste gebruikers.

Alle hotels voldeden aan onze verwachtingen (de één wat beter da de ander, maar allemaal prima) en het voorgestelde reisschema hebben we ook helemaal kunnen volgen al hebben we met de camper soms een ander keuze gemaakt. Dat flexibel zijn is ook wel heel prettig.

We zijn heel tevreden over Travelnauts en over onze prettige communicatie. We hebben geen fouten kunnen vinden op één verkeerd genoemd kilometrage langs de Oostkust na (Tussen Rockhampton en Airlie Beach is het 470 i.p.v. 330 kilometer J).

We hebben nu twee reizen met jullie gemaakt, waarbij we jullie organisatie twee keer een 10 kunnen geven. Ik zal mijn vrienden en relaties blijven wijzen op jullie prettige bureau en in de toekomst zullen wij zeker weer offertes voor nieuwe reizen blijven aanvragen.

Fotograferen is mijn hobby en we hebben echt meerdere schitterende foto’s kunnen maken. Ik zal er enkelen doorsturen die jullie kunnen gebruiken.

We houden contact! Nogmaals dank voor de goede organisatie en prettige communicatie.

In het najaar gaan we ons weer buigen over de plannen voor komend jaar. Laten we dan weer even contact houden.

Nogmaals dank.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Australië.