Reisverslag familie op reis door Australië

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 9, 12 en 14 jaar

Wij hebben een fantastische vakantie gehad in Australië. Jammer dat de vakantie er weer op zit.

De vluchten zijn allemaal perfect gegaan. Het was prettig om eerst een paar dagen in Hong Kong te acclimatiseren en over de jetlag heen te komen. Het enige minpunt bij aankomst in Hong Kong was dat we om 07.00 uur ‘s ochtends in Hong Kong aankwamen, maar pas om 14.00 uur in onze hotelkamer terecht konden. Dit zou ik volgende keer anders regelen, want voor de kinderen was dit te zwaar, die waren kapot na de vlucht. Verder perfect. De lange vliegreizen zelf waren geen enkel probleem voor de kinderen. Beetje slapen, spelletjes doen, filmpjes kijken…

De hotels waren allemaal erg goed, op goede locaties en allen heel comfortabel met kinderen. Dat was erg prettig. Het hotel in Cairns was ook erg leuk en goed gelegen t.o.v. het centrum en de boulevard. In Hong Kong hadden we een fantastisch uitzicht vanaf onze kamer. Bij de laatste overnachting in Hong Kong (Regal Airport Hotel) was misschien wel iets misgegaan met boeken. De kamer was namelijk 1 nacht langer geboekt dan wij deze nodig hadden (extra nacht + dagkamer).

Het leukste van de vakantie was toch wel het rondreizen met de camper. We kregen een Maui camper. Was erg comfortabel. De kinderen vonden het erg prettig om een vertrouwde plek te hebben en wij vonden de vrijheid erg aangenaam. De reis zowel in het zuiden van Australië als langs de oostkust was erg mooi! We hebben veel dieren gezien – kangaroo’s, koala’s, dolfijnen, zeeschildpadden… dat vonden de kinderen erg leuk! En de tropische temperaturen aan de oostkust vonden wij prima te doen met de kinderen. De afstanden waren ook heel goed te doen. Voor de kinderen was het misschien wel leuker geweest om een paar keer wat langer op een camping te blijven, wat meer tijd te hebben om te rommelen. In Hervey Bay, Airlie Beach en Cairns hadden we wel wat langer willen blijven. Dan hadden we nog meer van de omgeving kunnen zien.

Een tip voor reizigers die met kinderen naar Hervey Bay gaan: Er is een glassbottomboat tour (Kristal Klear boattour) die naar een klein eilandje voor de kust gaat. Daar is gelegenheid om te zwemmen. Vervolgens met de boot naar een rif om te snorkelen (en voor de kleintjes uitzicht op het rif via de glazen bodem). Zelfs onze dochter van 4 jaar ging al mee snorkelen. Daarna met de boot nog zeeschildpadden spotten. Wij vonden deze tour met kinderen leuker dan Fraser Island.

Ook erg leuk in Hervey Bay is de waterspeeltuin helemaal aan het begin van de boulevard.

Het aquarium in Townsville, de dolfijnen voeren in Tin Can Bay, snorkelen en fietsen in Sydney waren voor de kinderen zeker hoogtepunten van de vakantie!

Leuke campings: Lake Albert Top Tourist Park in Meningie, Bimbi Park (camping under koala’s), Rollingstone Beach Caravan Resort in Rollingstone (ten noorden van Rockhampton), big4 in Mission Beach. Wij vonden over het algemeen de Top Tourist Parks leuker dan Big4.

Van grote drukte tijdens de kerstperiode hebben wij niet veel gemerkt. Alleen in Victor Harbour en Noosa was het erg druk. Het was goed dat we daar hadden gereserveerd, maar op andere plekken was dit niet nodig.

Wij vonden Australië een fantastische vakantie bestemming. Perfect om met kinderen te reizen. Schoon, hele mooie speeltuinen, veel voorzieningen voor kinderen op de campings. Zelf hebben wij enorm genoten van het landschap, de rust en ruimte, de wildlife en ook de leuke contacten met Australiërs op de campings. We willen in de toekomst zeker nog een keer terug en hadden eigenlijk wel willen blijven 🙂

Bedankt voor het regelen van deze fantastische reis voor ons! Het voldeed helemaal aan onze wensen en was heel comfortabel met de kinderen!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Australië. 
Of lees verder en bekijk nog een kindvriendelijke reiservaring over Australië.