Reisverslag familie op reis door West-Canada en een Cruise naar Alaska

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 7 en 9 jaar

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad en heel veel mooie dingen gezien.

De eerste week zat vol met veel activiteiten, zodat we na die week het gevoel hadden dat we al lang op vakantie waren. Dino en rockies waren super. Veel wild gezien, o.a. grizzly en zwarte beren en eland in Jasper.

We hebben in telegraph cove super veel gezien, dit was echt een hoogtepunt. 16 orca’s, twee bultrugwalvissen, zeeleeuwen en zeehonden. en natuurlijk ook de bald eagles.

we hadden nog een grizzly tocht gedaan in Campbell river naar de Bute Inlet, maar die viel tegen. Vijf uur keihard varen met een zodiac en uiteindelijk 1 zwarte beer en een hele grote walvis (15 meter) gezien. Achteraf hadden we beter Victoria kunnen doen ipv zo lang in Campbell River. Het snorkelen met zalm was daarentegen een spannende mooie belevenis, veel zalm in de rivier gezien, maar de kinderen hebben geen zalm gezien omdat ze zo intens bezig waren met het snorkelen (ging soms erg snel vanwege stroming).

Disney cruise was uitstekend voor de kinderen, alhoewel wij de enige Nederlandse gasten waren, wat gezien de taal soms lastig was voor Casper. Mirte heeft van alle Disney figuren genoten en de shows waren perfect.

Alaska een hele mooie belevenis, mede ook vanwege het mooie weer (25-26 graden). De Chilkat tocht in Haines die we geboekt hadden om mn bald eagles te zien, viel zwaar tegen. Prijs en wat er werd voorgespiegeld was totaal niet in lijn met de tocht. De tocht was maar paar km rijden met een bus, toen achter een wat oudere vrouw aanlopen die paar plantjes aanwees in het regenwoud. Geen zoektocht naar veel eagles of zelfs beren. Jammer.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Canada.