Reisverslag gezinsreizen expert

Je gunt je kind toch de wereld!

Familiereizen expert op reis door Oost-Canada

Reisspecialist Jessica kwam afgelopen week terug van haar fly/drive door Oostelijk Canada. De autoreis voerde haar langs de belangrijkste steden en natuurparken. Lees hier haar verslag:

“Een verrassende bestemming, op alle vlakken. Veelal wordt het westen van Canada bezocht, vanwege de Canadian Rockies en Vancouver Island, maar de oostelijke provincies Ontario en Québec mogen zeker niet vergeten worden. De toegankelijke parken met de vele meren, goede wandelpaden en de steden met hun warme charme.

Mijn reis begon in Toronto, een stad met bijzondere contrasten, authentieke laagbouw naast moderne hoogbouw. De stad biedt veel leuks voor kinderen, in musea worden de kinderen voorzien van eigen informatie waardoor het spannend en speels wordt om door een museum te lopen. Vervolgens hebben wij Huntsville, Kingston en Ottawa bezocht. Ottawa was een verrassend leuke stad. Het Parlementsgebouw is indrukwekkend, je kan wandelen/fietsen langs het Rideau Canal, er zijn verschillende musea, maar ook het gezellige Rideau Centre en niet te vergeten de outletwinkels die u net buiten de stad vindt, zijn het bezoeken waard.

Vervolgens hebben we Québec ontdekt. De provincie Québec biedt verschillende routes buiten de begane paden, waar verschillende dieren gespot kunnen worden. U zult regelmatig het verkeersbord, let op hier kunnen elanden, herten, rendieren en nog veel meer wild, oversteken. Wilt u een eland spotten? De meeste kans heeft u rond zonsondergang, dan komen ze te voor schijn om te eten en het zout van de weg te likken, dit vinden ze erg lekker. Let wel op, de ogen van een eland reflecteren niet in het donker, voorzichtig rijden.

Een unieke ervaring? Daar wij ook nog walvissen wilden spotten, hebben wij in de buurt van Tadoussac, 2 nachten logies met ontbijt genoten in een boomhut. De walvis lieten op zich wachten, maar de ervaring in de boomhut was onvergetelijk.

We hebben het rondje afgemaakt door via de Verenigde Staten naar Canada terug te rijden. Bij Niagara Falls zijn we de grens weer over gegaan. Die watervallen zal ik in ieder geval nooit meer vergeten. Overdag zie je de kracht waarmee het water naar beneden valt en ’s avonds worden de watervallen belicht met allerlei kleuren.”

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Canada.