Reisverslag familie op reis door West-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 14 jaar

Het is een wat late reactie, maar alsnog willen we jullie hartelijk danken voor het organiseren van onze prachtige reis! We hebben het fantastisch gehad, het was een aaneenschakeling van hoogtepunten met als hoogste hoogtepunten:
– de Sunshine Valley in Banff; niet druk, prachtige uitzichten en ontzettend veel bloemen;
– de Icefields Parkway; stoppen bij elk uitzichtpunt!;
– de Trophy Mountain Flower Meadows;
– Big Bar Ranch; hier zouden we wel een maand willen verblijven, wat een rust (maar 4 auto’s langs zien rijden in 2 dagen), echt midden in de natuur; heel vriendelijke mensen, lekker eten en gezellig en heerlijk paardgereden;
– de Wild Coast Trail bij Ucluelet en natuurlijk de beren, walvissen, zeeleeuwen, grondeekhoorns, kariboes, rendieren, herten, berggeiten en dikhoornschapen.

Twee opmerkingen over de accommodaties:
– Bij het bespreken van de accommodaties hebben we met Bart besproken dat we een aantal keer aparte slaapkamers wilden. In Vancouver hebben we daarom gekozen voor het Century Plaza. Bart vroeg dat nog eens extra na, omdat dat hotel iets minder was dan de andere optie, maar dus wel die aparte slaapkamers had. Bij aankomst bleek wel dat de slaapkamer apart was van de woonkamer en keuken, maar wel dat alle bedden in die ene kamer stonden. Er was geen andere kamer beschikbaar, wel een luchtbed, maar dat vonden we geen optie. Het verblijf in het hotel was verder goed, maar dit was natuurlijk wel jammer want dan hadden we net zo goed het betere hotel kunnen kiezen.

Nog een paar tips:
– In Banff hadden we in het Rocky Mountain Resort een kamer met een slaapbank in de woonkamer. In dit resort zijn de slaapbanken te klein voor grote kinderen (onze meiden zijn 14 en 20). Voor kleine kinderen is het prima. Gelukkig konden we na wat bijbetaling naar een prima appartement omboeken met 2 slaapkamers.
– Om te vermelden in de beschrijving: Bij Lake Louise kun je vanaf half 9 ‘s ochtends al niet meer parkeren in het hoogseizoen. De weg naar Moraine Lake is al om 8 uur afgesloten vanwege de drukte. De parkeerplaats aan de snelweg heeft plaats genoeg en de shuttles zijn goed geregeld.
– Het roadbook van Jonview was super. Nog veel extra tips en handige kaartjes. Behalve bij Big Bar. Juist daar, bij die dirt roads, hadden we veel gehad aan een goed kaartje. Nu stond alleen de snelweg erop, maar de ranch was nog twee uur rijden. En als je dan fout rijdt en geen ontvangst hebt, wordt het lastig. Uiteindelijk via een eendenonderzoeker en een visser de weg gevonden. Maar wel een mooi avontuur in prachtige natuur!
– De Road atlas die jullie in het pakket meesturen is voor deze reis niet te gebruiken. Dat is dus zonde.

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Canada.