Reisverslag familie op reis door West-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 3 en 5 jaar

Ondertussen zijn we inderdaad terug thuis. We hebben echt genoten van de vakantie. De route die we deden was echt prachtig. De natuur in Canada is overweldigend mooi!

We vonden de hotelkeuzes in de lijn van wat we verwachtten. Uitschieter voor ons was het hotel in Ucluelet. Prachtige ligging, heel mooi uitzicht over de baai en zeer ruime kamers. Het hotel dat we het ‘minst’ vonden was in Vancouver. Dat was een beetje gedateerd (kapotte tegels, roest aan de kraan). Het was zeker niet problematisch, maar de mooie lobby vertaalde zich niet in de kamers.

Het hotel waar jullie van schreven dat het wat verouderd was, was voor ons oke, en we waren vooral gecharmeerd door het leuke restaurant en de zeer vriendelijke mensen die er werken. Wij waren er zeer tevreden van.

Voor de kindjes was de toplocatie de Spring Lake Ranch. Ze vonden het paardrijden geweldig, alsook het ‘meehelpen’ op de boerderij. We hadden hier niet aan gedacht als we niet via jullie boekten.

Wat betreft de periode dat we gegaan zijn: het was duidelijk het begin van het toeristisch seizoen. Dit betekende in positieve zin dat:
– er nog niet veel toeristen waren, dus dat we echt het gevoel hadden dat we de natuurpracht ‘voor ons’ hadden.
– mei blijkt de maand te zijn dat de beren op zoek naar bessen gaan, en we hebben dus ontzettend veel beren gezien (waaronder regelmatig moeders met beren welpjes).
– er nog veel sneeuw lag, wat voor de kindjes dan weer sneeuwpret bezorgde.

Het nadeel van mei:
– de meren zijn vaak nog bevroren. Lake Louise, Lake Moraine etc… waren nog allemaal bevroren. Dus de helder blauwe meren op de route van Banff naar Jasper zie je dan niet, maar dit vonden wij persoonlijk niet zo erg.
– wat wel jammer was in Whistler: de peak2peak was dicht voor onderhoudswerken, waardoor Whistler voor ons niet veel te bieden had. We zijn dan naar de Sea To Sky gondola geweest  (tussen Whistler en Vancouver) wat we wel echt de moeite vonden. Eind mei gaat de peak2peak terug open.

We hebben ook wat geluk gehad:
– er was een paar dagen voor we erdoor reden een lawine geweest op de Icefield Highway. Deze was hierdoor gesloten en ging gelukkig open de dag voor we erdoor reden.
– ook in Wells Grey park gingen de wegen open de avond dat we er aan kwamen.

Indien we hier beiden niet door hadden kunnen rijden, dan had dit erg jammer geweest. Gelukkig dus voor ons, maar ik zou niet vroeger gaan dan dat wij geweest zijn, want dan kan je wel eens minder geluk hebben. Qua weer hebben we zeker ook niet te klagen gehad. In Vancouver was het al echt zomer weer. We hebben slechts een paar keer een regenbui gehad, niets van weer dat ons weerhield om te wandelen.

We hebben een zeer mooie reis achter de rug, en alles wat we wilden zien (natuur, beren, elanden, herten, zeearend, walvissen, zeeleeuwen etc…) hebben we ook gezien.

Bedankt voor jullie hulp bij onze reis, we hebben ook met jullie een heel positieve ervaring achter de rug. Ik heb in onze vriendengroep al reclame gemaakt voor jullie 😊

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Canada.