Reisverslag familie op reis door West-Canada met Knight Inlet

Je gunt je kind toch de wereld!

met een tweeling van 10 jaar

Zoals beloofd een beknopt overzicht met onze ervaringen. We hebben dit jaar geen uitgebreid reisverslag gemaakt, de kids wel een plakboek.

Vlucht en rit naar Banff: Prima verlopen, auto binnen half uur ontvangen. Route naar Banff simpel en mooi. Je kunt bij binnenrijden van het park direct een jaarkaart aanschaffen waarmee je toegang hebt tot alles NP’s , ook Pacific Rim NP. Ergens anders heb ik zo’n toegangspoort niet gezien, dus dit is wel een fijne optie.

1-3: Rocky Mountain resort; wat klein en wat verouderd, maar prima te doen en zeker een fijne plek. We hebben de eerste dag direct de wandeling in Johnston Canyon gemaakt naar de watervallen en verder omhoog naar de ink pots. Totaal 11 km en flink klimmen, maar prachtig. 2e dag naar Emerald Lake dat wij zoveel mooier (en rustiger) vonden dan Lake Louise. Wij waren er heel vroeg en hebben een kanotocht en de wandeling rond het meer gemaakt. Erna een snelle blik op lake Louise, maar toen lekker gaan zwemmen in het resort.

4-6: Rit naar Jasper; prachtig, veel stops gemaakt en uiteraard de gletsjer op. Tip: als je aankomt heb je vaak nog lange wachttijd (wij 2 uur) voordat je met de bus de berg opgaat. Dat maakt dat het een hele lange reisdag kan worden. Ervaring op de gletsjer mega toeristisch, maar een must do. Overigens maar 1 zwarte beer in de verre verte gezien, verder niks!!! Wij hebben mega pech gehad want hebben de verdere reis (ook in blue river!!!) geen zwarte beren gezien. Wat fijn dat we naar knight inlet gingen ;-). Pocahontas cabins leverde even een driftbui op bij mama, na een hele lange dag was het een zeer klein blokhutje waar (met uitgeklapt bed) letterlijk geen plek meer was voor de koffers…. ik baalde enorm en had bijna gemaild om te checken of dit overal zo zou zijn…. Nu zouden we eigenlijk een grotere hebben gehad dacht ik, maar dit was een noodgreep. Was een leuk park, maar kamer dus veel te klein en wij persoonlijk hadden liever wat dichter bij Jasper gezeten. Maar dat is persoonlijk, want als je naar de hot springs wilt is het ideaal. Zijn wij naartoe gereden, maar niet in geweest. In Jasper met de lift omhoog en naar de top gewandeld. leuk.

7-9 Naar Clearwater, alternatieve route wat noordelijker gereden; erg mooi, maar ook weer lange rit. Toch gekozen voor blue river safari (kids 50% tarief), maar ondanks de zeer grote dichtheid aan beren, niets gezien!! Ze doen wel alle moeite en het was echt leuk! De Canadian Bear B&B was GEWELDIG> Wat een plek en wat een huis, tot in de details is aan alles gedacht en super schoon!!! We wilden niet meer weg daar! Laat mensen daar zeker blijven, misschien zelf langer. Dutch lake en alle wandelingen bij de watervallen (zeker Moul falls aanraden, lopen achter de waterval, vroeg gaan!) zijn voor kinderen en ouders top. Veel NL daar en in de geweldige supermarkt zelfs hagelslag en vruchtenhagel kunnen kopen.

10-11 Pff de tocht naar Whistler was heel erg lang, maar prachtig mooi, zeker het laatste deel! Delta suites was prachtig…..maar de eerste nacht was een ramp. Er ligt een nachtclub aan de dorpszijde en wij lagen daar direct boven. Lawaai alsof we ertussen stonden, geen oog dicht gedaan. Rond 3 uur contact met de receptie gehad (vriendelijk) en uiteindelijk de nacht erna in een andere kamer. Zij hebben de spullen voor ons verplaatst…. Onbegrijpelijk, ze weten van dit probleem, maar zetten dan een jong gezin op zo’n plek.  De gondola de berg op was leuk, zeker de hangbrug, maar voor ons als wintersporters is het wellicht wat minder speciaal dan voor anderen.

12-13; wederom mooi tocht naar de ferry (NB ik had niet opgelet en een retour Tswassasen, Swartzbay geboekt….later omgezet omdat dat terug natuurlijk om was, misschien de mensen even op attenderen). Tijdens de overtocht Orka’s gezien. Geweldig. Victoria is prachtig en de Royal Scot ligt geweldig en is echt een fijne plek. We hebben hier de hele dag gewandeld, alles gezien te voet en zelf nog dankzij een vriendelijke man gratis naar het museum gegaan.

14-16: route naar Campbell river, eerste stuk tot Nanaimo druk en schiet niet op. Erna prachtig. In Campbell river info gevraagd over zalm snorkelen, maar toch maar besloten het daar met destiny river adventures te doen en niet alleen. Praktisch en qua veiligheid beter. Kosten 135 dollar volwassenen, 125 dollar kids tot 12. Goed dat we nu al langs reden want we hadden maar 1 dag de mogelijkheid en daar was gelukkig nog net plek. Na deze boeking nog een bezoek aan Elk falls en de hangbrug daar; aanrader! Dag erna een heerlijke rust dag met wat gekano in Strathcona park (wat een eind rijden nog!) op een TE GEKKE plek (aan het meer, wauw, cabin 5 zeker boeken voor toekomstige klanten) de dag erna zalm snorkelen in Campbell river. Hoe duur ook, dit moet iedereen doen. Was onvergetelijk.

17-18: heerlijk verblijf met ontbijt (dat zit er dus wel bij) in de comfort inn, perfecte ontvangst en de volgende dag naar de waterluchthaven voor de knight inlet lodge. Manlief kon op de copiloot stoel en het wat een groot avontuur. Wat hebben we dat verblijf bijzonder gevonden! Ondanks dat we niet echt het perfecte seizoen hadden (zalmentrek is nog niet begonnen) hebben we op elke tocht grizzly’s gezien, waaronder de laatste ochtend nog een mama met 2 kleintjes. Ook achter de lodge liep een beer rond. In KI lodge is elke minuut gevuld, de logistiek en inkleding is af. Onze maaltijden (vegan en vegetarisch) waren subliem. Dusss…heel duur, maar het zo waard. De kinderen willen sparen om ooit nog terug te kunnen, het spaargeld werd bij thuiskomst al gepakt, dat zegt genoeg toch ;-). O, trouwens ik vroeg toen of andere bedrijven er met tours niet konden komen, jij gaf aan van niet, maar dat is wel zo. Vanaf Vancouver Island komen boten in hun stuk ook kijken naar de beren. Ze mogen niet verder de inlet in. KI lodge vindt dit heel vervelend (omdat ze de beren teveel benaderen), maar tot nu toe is het nog steeds toegestaan.

18-21: rit naar Ucluelet na een winkel sessie bij Walmart. Mooie rit, onderweg verrast door een werkelijk prachtig uitgesleten riviertje met bassins met diepblauw water. Dit was bij Kennedy River, circa 45min voor Ucluelet. Aanrader voor de kids om even te zwemmen. Het is koud, maar te doen. Waters Edge Shoreside resort is prima, mooi groot appartement. De hottub viel wat tegen, warm water was niet voldoende en erna kon je dik 1,5 uur niet douchen. Jammer wel. Opvallend: er werd aangekondigd dat er 4 dagen geen schoonmaak e.d. was. Handdoeken ed konden we zelf halen. Ik had dat nog niet meegemaakt bij de andere verblijven en juist hier waren we 4 nachten…..vreemd.

Eerste dag gewandeld; wild pacific trail. Mooi, veel mist in deze tijd. 2e dag Tofino, niet gesurft, toch wat eng voor de kids nog + wandeling regenwoud pad = mooi. 3e dag nog eens zwemmen bij de kennedy river wegens groot succes.

22-25; Rit naar vancouver; prima verlopen. Helaas was het een drama om de stad in te komen en na wederom een lange dag wel even een ding om bij dit grote hotel al je spullen op de kamer te krijgen (parkergarage is mega groot en het hotel ook….) Ik heb me afgevraagd of ik niet liever de stad had vermeden en rechtstreeks naar het vliegveld was gereden. Toch was de fietstocht in Stanley park wel geweldig, ook een must do.

Uiteindelijk op de vliegdag flink wat uurtjes op de luchthaven gezeten en toen weer richting NL. We hebben een geweldige reis gehad, onvergetelijk. Dank voor jouw meedenken in deze nog Bart (en voor je duwtje in de rug richting Knigt Inlet lodge!!).

Bekijk hier onze kindvriendelijke reizen naar Canada.