Reisverslag familie op reis door West-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 19 en 16 jaar

Vliegreis naar Calgary is goed verlopen en prima verzorgt door de KLM. Hotel was in orde en in de avond en ochtend daar gegeten. Bij de camper verhuur was het druk maar hadden daar wat op gerekend. Getankt en boodschappen gedaan. Had een boodschappenbriefje gemaakt dus alle vier kreeg een paar opdrachten om te vinden in de enorme supermarkt.

Op naar Drumheller want we wilden de dinosaurussen  en het speciale landschap zien.
Zondag op naar het geweldige museum de Royal Tyrrell en alle tijd genomen om veel te stoppen langs de route naar Banff N. park.
Een prachtige camping gevonden bij Lake Milawakka. Jongens een vuur gemaakt en uiteraard gebarbecued.
Met de bus de volgende dag naar Banff . Het regent de hele dag. veel eekhoorns die veel kabaal maken om hun boom te verdedigen.

Dinsdag op naar Lake Louise en via de Icefield Parkway naar de Skywalk gereden. Fantastisch uitzicht en beren gezien ook een grizzly beer, terug naar Banff gereden en een andere camping gevonden met elektriciteit om alle apparaten op te laden. in de avond met de bus naar het centrum gereden en heerlijk biefstukken gegeten.

Woensdag naar Kootenay N. park ook weer prachtig en een camping gezocht bij Radium Hot Springs. Bighorns gezien liepen langs de kant van de weg te grazen. Genoten van de hot springs.

Donderdag naar Fort Steele gereden en een leuke camping gevonden. Een echtpaar met hun kleinzoon sprak ons aan. Zij was dertig jaar geleden uit Nederland vertrokken en zij hadden een boomkwekerij. De kleinzoon deed een voetbalkamp in Cranbrook vandaar dat zij op de camping zaten. We werden uitgenodigd om langs te komen in Wyndel dicht bij Creston.
op zaterdag naar Wyndel gereden en werden hartelijk ontvangen. plek zat om bij de rivier op hun land de camper neer te zetten. De jongens konden voetballen en op een quad rijden. in de avond een groot vuur hotdogs gegeten.
De volgende ochtend zijn Ronald en ik samen met een zwager een echt Canadees zondagse bezigheid naar de bergen gegaan met een berenspray aan onze riem huckelberries wezen plukken. Ronald en ik bleven dichtbij elkaar en waren waakzaam en geen beren tegen gekomen. in de middag naar een wijn proeverij geweest en in de avond zijn we met zijn alle bij haar zus en zwager wezen eten. Zij hadden nog meer mensen uitgenodigd het was een leuke avond.

Maandag naar Nelson en de Kootnenay ferry. Prachtige rit met de camper en mooi weer. Helaas veel bosbranden dus weinig zicht op de bergen.

Volgende dag naar Hope gereden. Mooie omgeving met veel wijngaarden.

Woensdag naar Horseshoe Bay gereden en de ferry genomen naar Vancouver Island en een camping gevonden in Parksville.
De volgende dag meegenomen door de broer van een Canadese vriend. Hij is ranger dus kon ons alle eeuwenoude bomen laten zien. De omgeving laten zien zoals Coombs en Qualicum Beach. in de avond bij hun gegeten uiteraard een hele zalm op een cederhouten plank op de barbi en op de achtergrond het ruisen van de zee.

Op naar de andere kust Ucluelet, slecht weer veel regen en koud. prachtige weg er naar toe. Heerlijk gegeten bij Hanks aangeraden door twee vissers waar ik koffie mee had zitten drinken. Ook het advies om met  Wendy de zee op te gaan.
De volgende dag langs de Pacific gewandeld de zee was ruw, prachtig. Rond vier uur met Wendy en op een zodiac boot de zee op gegaan. Vier jonge orka’s die een zeehond hadden gedood gezien wat een schouwspel daar kan geen natuurfilm tegen op.

Op zondag naar Malahat vertrokken en daar een mooie camping gevonden met tegenover een fantastisch restaurant uitzicht op zee en vele kolibries die af en aan vlogen. De dagen erop in Victoria rondgelopen en de jongens konden volop shoppen. een heerlijke stad oja ik ben nog een avond met de zus van onze Candese vriend naar Butchart Gardens geweest ook een plaatje.
Donderdag met de ferry overgestoken naar Vancouver waar we in de middag de camper hebben gebracht en avonds een hotel bij de airport op advies van Canadezen.

De volgende dag terug naar Holland.

Een onvergetelijke reis.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Canada.