Reisverslag familie op reis door Oost-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 7 en 9 jaar

We hebben heel erg genoten van onze vakantie.

New York was echt geweldig! 5 dagen was perfect om de stad op ons gemak te bekijken. We hadden een citypass voor 3 hoogtepunten gekocht en hebben daarmee top of the rock, empire state building en een cruise naar het vrijheidsbeeld bezocht.

Dat was erg leuk. Daarnaast hadden we een fietstocht door Brooklyn geboekt via Get up and Ride tours (https://getupandride.com/). Dit is echt een aanrader!

De organisatie is vrij jong maar ze doen het echt fantastisch. Je ziet echt heel veel van Brooklyn op een hele leuke manier. Dit hadden we zelf nooit kunnen doen. Misschien wel leuk voor jullie om ook aan te bieden.

Het Lexington Hotel was prima gelegen dus van daaruit kon je alles goed bekijken.

De vlucht naar Toronto ging perfect. Het Mariott Hotel was echt heerlijk!

1 nacht Niagara falls had voor ons wel twee nachten mogen zijn. Ondanks dat je de falls wel gezien hebt is het dorpje op zich ook wel leuk en er is in en bij het hotel ook genoeg te doen. De fallsview kamer was heel fijn!

Daarna naar Huntsville. Het park waar we zaten was echt heel leuk! Het huisje zelf had alles te bieden, maar was iets aan de oude kant. We hebben daar het natuurpark bezocht. Dat was leuk, maar niet spectaculair. We hadden op die dag wel wat regen, dus dat geeft natuurlijk een ander beeld.

Ottawa was een hele gezellige leuke stad. Er waren heel veel leuke eetgelegenheden. Er was ook veel extra te doen vanwege 150 jaar Canada. Zo was er ‘s avonds een lichtshow van een half uur geprojecteerd op Parlement Hill. Dit was heel leuk. Ook het Novotel hotel was een heel goed hotel.

Quebec was ook weer een hele andere gezellige stad! Het oude gedeelte is erg leuk! Het Hotel Laurier was prima.

Daarna naar Tadoussac. Je kon vanaf de rotsen/kust al de walvissen zien zwemmen. Dat was heel leuk. Het hotel was ook echt leuk. Verder is er in Tadoussac niet heel veel te doen. De walvissentocht was leuk, maar echt goed kon je de walvissen niet zien (vergeleken met Australië een paar jaar geleden…) Wel hebben we heel veel zeehonden gezien, dat was heel leuk!

St. Felicien was een prima tussenstop. Het hotel was goed. We zijn daar naar de Zoo geweest. Dit was een hele leuke dierentuin.

Daarna naar St. Alexis des Monts. Echt een prachtige locatie. Het meer is prachtig. Natuurlijk zijn we gaan kayakken en ook de beren en bevertocht was echt heel leuk!

Daarna naar Montreal. Het Omni hotel lag prima om de stad te gaan bekijken. Dit hebben we dan ook uitgebreid gedaan.

Toen moesten we helaas weer naar huis.

Het ontvangst was overal heel gastvrij en alles was goed geregeld.

De auto was ook heel prettig. Je moet toch best lang rijden dus dan is een comfortabele auto heel belangrijk.