Reisverslag familie op reis door Oost-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 2 en 4 jaar

Het was alweer een schitterende reis en alles was tiptop geregeld! Hoogtepunten waren de fietstocht in Québec, de beren, de walvissen, eigenlijk ook de zoo en zelfs la Ronde pretpark (voor de jongste).

Het rijden tussendoor was niet vermoeiend ondanks de grote afstand. De natuur was adembenemend…

De berengids was top en we hebben Beatrice en vier kleintjes gezien…deze uitstap was een aanrader, dezelfde gids heeft ons ook een topnamiddag gegeven met de buggy. Twee buggy’s voor ons gezin en een heel leuke namiddag (aanrader!). Sacacomie was dus echt een mooie afsluiter. Het ontbijt was daar trouwens het beste van allemaal! Geen zin om ‘s ochtends nog eens te gaan rijden, gewoon ter plaatse genieten. Ook hun diner was echt super! Misschien als tip wel muggenmelk meenemen…die beestjes waren daar echt uitgehongerd, maar dat neem je in zo’n prachtige omgeving erbij.

De zodiac was ook prima en veel leuker dan het schip…veel walvissen gezien en zeehonden (wel een school van 100 tezamen)en ter plaatse ook het museum nog even meegenomen. Leuke zodiacgidsen!
De boomhutten waren een unieke ervaring, veel rust…Voor ons waren twee nachten wel het maximum (de toilet was heel speciaal), maar een ervaring om nooit meer te vergeten.

In Le Concorde was het hotel gewoon verouderd, de fietsgids vertelde ons dat het een andere eigenaar heeft en misschien daardoor. Het restaurant was dan weer subliem en we begrepen niet dat er zo’n tegenstelling was met de kamers. Maar Québec is echt de moeite, de fietstocht vonden wij echt heel goed en een topgids. De cruise was een mooie afsluiter van de middag.

Hotel Du Jardin was ook dik in orde en de zoo daar heeft ons aangenaam verrast…de moeite waard!
In Montréal heeft de bustour ons een eerste kennismaking gegeven met de stad en ook hier viel de gids enorm mee. In ons superhotel daar, kan je ook lekker eten. Het pretpark is de moeite om even mee te nemen (wel grappig om daar te geraken met gratis bus…).

En zo eindig ik waar we begonnen waren… met nogmaals dank voor jullie organisatie!

We dromen al van een nieuwe bestemming…

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Canada