Reisverslag familie op reis door West-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 15 en 17 jaar

We hebben echt genoten van West-Canada, het ging helaas te snel voorbij deze reis.

De vluchten met de KLM zijn soepel en naar wens verlopen, autohuur van Alamo verliep ook heel vlot en naar wens.

Wat betreft ons reisschema, dat was prima. Misschien hadden we achteraf wel 1 extra nacht gewild in Calgary, maar we hebben toen we deze reis boekten keuzes moeten maken en je kunt niet alles in 3 weken meemaken wat je op je wensenlijstje hebt staan. In Calgary zijn we meteen gestart met de Stampede, dat was echt ontzettend gaaf om mee te maken. Jullie kunnen in onze reisblog lezen wat we daar hebben gezien, voordat ik alles dubbelop ga beschrijven.

Wat erg prettig was, was ons verblijf op de Spring Lake Ranch. Dit was echt even een rustpunt in het drukke reisschema en wat zijn de eigenaren ontzettend vriendelijke mensen. Wat we ook als een moment van rust hebben ervaren zijn onze nachten in Tofino in het Pacific Sands Beach Resort. Omdat we hier 4 nachten verbleven hadden we alle tijd om tours (whale watching en bear watching) de ondernemen en ook nog te genieten op het strand. Bram en Lisa hebben daar surf les gehad en waren niet meer van de surfplank af te krijgen.

Ook nog een tip die wij willen geven: onderweg vanuit Victoria kun je natuurlijk stoppen in Duncan om de totempalen te bewonderen, echter ligt daar ook iets ‘om de hoek’ wat onze kinderen geweldig vonden en wat wij andere gezinnen ook willen aanraden. Een roofvogelpark “the Raptors”, je kunt daar de “walk with the hawk” doen, een soort van privé wandeling met een roofvogel en een begeleider, een aanrader vonden wij. En mocht je alleen het kleine park bezoeken dan moet je dit doen rond het tijdstip dat de roofvogel demo show er is want deze is zeker de moeite waard en is voor iedereen toegankelijk.

Tot zover mijn eerste reactie, mochten jullie nog vragen hebben na het lezen van onze reisblog dan hoor ik het graag.

Nogmaals bedankt voor jullie snelle en correcte reactie en actie in Banff!