Familie van Bruggen in Noordoost-Amerika & Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

 

Dochter van 17 jaar heeft een reisverslag geschreven van hun mooie avontuur door Noordoost-Amerika.

Voor vertrek:

Aaaah Ik ga straks op vakantie: 0000 taxi is er 6.45 En vliegen om half 10 ongeveer. Reis duurt 8 uur Wel nerveus hoor: MAAR OP NAAR AMERIKA. First stop: the big apple

Dag 1

Vandaag naar Rockefeller Centre geweest en daarna door naar Time Square! Wat is dat prachtig zeg:0 super druk maar SUPER mooi! Hello Kitty, Batman, Mario, Luigi, Elmo en koekiemonster nog gezien! MAAR WAT EEN MOOIE PLEK! Ze hadden ook een hele grote toys winkel met echt van alles: zag er zo mooi uit! En de m&m winkel was heel leuk!

Dag 3

Eergisteren was de heetste dag van het jaar tot nu toe! We zijn terug gegaan naar Times Square en daar op een downtown hop on hop off bus gestapt. We hebben echt heel veel gezien! Rockefeller center, het stadium, Empire State Building. Toen even gestopt bij Chinatown en daar in een heel leuk parkje gezeten. Toen door naar Broadway en World Trade Centre. Toen zijn we gestopt bij een uitzichtpunt naar het Vrijheidsbeeld en The Wallstreet Bull. Vanaf een afstand is The Statue of Liberty al heel mooi! Daarna gestopt in Central Park en even rondgelopen. Ben big bird, Cookiemonster en Elmo tegengekomen en ook een man die grote bellen maakte, uiteindelijk zelf ook gedaan!

Gisteren heerlijk ontbeten. Toen terug gelopen naar Central Park en het Guggenheim museum! Toen nog op een hop on hop off bus gestapt naar Uptown. Die ging door alle delen van Uptown zoals Amsterdam Avenue en Harlem. Toen cup cakes gekocht en gekeken bij The Bake Shop. Toen met de boot naar de Statue of Liberty gegaan. WOW echt zo indrukwekkend! Het is super mooi en echt zo ongelofelijk om te staan! Echt geweldig om mee te maken!

Vandaag wordt weer een leuke dag!

Dag 4

Gisteren een verrukkelijk ontbijtje gehad en daarna naar The Empire State Building gegaan! Helemaal tot de 86e verdieping: Was wel even heel hoog maar WOOOOOW wat prachtig!!! Echt een geweldig uitzicht! Het maakte echt veel indruk op mij.

Daarna zijn we nog naar de herdenkingsplek van 9-11 gegaan. Ook heel indrukwekkend om te zien. Daarna even gerust en toen richting de Blue Man Group gegaan! Het was echt een hele kleine mooie zaal! En het was echt GE-WEL-DIG.  Ik heb echt zo’n buikpijn gehad van het lachen! Het was hilarisch! Maar wat een talent zeg! Echt heel erg genoten van mijn avond!

Vandaag nog even naar de Brooklyn Bridge en daarna met de trein naar Boston.

Dag 7

De Brooklyn Bridge was heel mooi om te zien van dichtbij! Daarna ook nog naar Dylan’s Candybar geweest: ZOVEEL LEKKER SNOEP. Daarna was de treinreis fijn en zijn we in de avond in Boston aangekomen. We hebben toen even iets gegeten en niet veel meer.

Gisteren met de super (Duck) tours geweest. Mooi Boston kunnen bekijken. Even gestopt en met een boot de rivier op gegaan. En ook op een duck splash ritje op een andere rivier gegaan. En als laatste stop Quincy Market.

Vandaag richting Cape Cod.

Dag 10

Laatste dag Boston zijn we nog naar het park gegaan wat erg mooi was. Heel schattig ook! En voor papa even langs cheers! Toen naar Cape Cod gereden. Even gezwommen en daarna naar de Harbor geweest. Heel leuk straatje met winkels en veel eetgelegenheden. Hele lekkere pizza gegeten toen!

Op de 2e dag in Cape Cod zijn we op walvistocht geweest! Alleen al het varen was heel leuk! Maar als je dan een grote groep walvissen tegenkomt: WOUW. Echt super mooie beesten.

Hier een opsomming van wat we zagen: moeders met kinderen, het zwaaien met de staart, het mooi duiken van de walvis, 2× dat 2 walvissen tegelijk uit het water sprongen, walvissen die onder onze boot door zwommen, nog een walvis die sprong en toen met zijn gezicht boven water kwam.

Echt ongelooflijk wat we allemaal hebben gezien! Wat een mooie beesten! En zo dichtbij ook!! Echt een geweldige belevenis.

Daarna naar Provincetown gereden. Super schattige plek. Overal schattige huisjes en regenbogen, en heerlijke ijs! Ook hele mooie kunst gezien!

Gisteren heerlijk ontbeten (al vind papa het avondeten). Daarna op de Ducktour van Cape Cod geweest! Heel gezellig en lekker kwaken naar mensen! Ducktours zijn altijd leuk.  Daarna stuk rijden naar de White Mountains. Onderweg mooi genieten van bergen! Echt den prachtige omgeving hier! Helemaal omringd door mooie bergen toen nog even gezwommen en lekker gegeten!

Vandaag gaan we Mount Washington op met de trein!

Dag 14

We zijn in de White Mountains met een trein naar de top van Mount Washington geweest! Helemaal de berg op wat wel heel stoer was! Echt een geweldig uitzicht. Boven op de berg zaten we wel in de wolken en was er een hele sterke wind! Maar hoe stoer is het dat we wel op de top waren! We gingen wel van 26 naar -4 graden : haha Maar het was echt een leuke belevenis.

De volgende dag zijn we al vrij vroeg naar Montreal gegaan. Heel grappig om ineens in Canada te zijn. Wel lastig als alles Frans is. Eenmaal aangekomen hebben we een leuke wandeling gemaakt door de oude stad van Montreal. Er waren hele schattige straatjes en er was veel te doen op straat. Ook zijn we bij de oude haven geweest. De sfeer was echt heel fijn!

Volgende dag met de hop on hop off geweest. We zijn langs alle mooie plekjes geweest. Er gebeurt echt van alles en de scheiding Frans en Engels. Ook zijn we op Mount Royal geweest met een prachtig uitzicht over de stad. Zo’n bus is altijd wel leuk. Daarna nog naar het ondergrondse winkelcentrum geweest en de leuke winkelstraat. We hebben in de avond heerlijk gegeten in zo’n schattig straatje met allemaal leuke balkons waar je op kon eten.

Gisteren nog naar het Olympisch Stadion geweest. Het zag er heel mooi uit en het was heel gezellig. Ook hadden ze er mooie natuur omheen. Toen een beetje een saaie weg naar Kingston maar eenmaal in Kingston was het wel heel mooi. Het is een heel rustig en schattig stadje aan het water. We hebben even rondgelopen en hebben lekker gegeten. In de avond nog even lekker gezwommen.

Vandaag alweer naar de Niagara watervallen en nog een tour doen waarmee je een gedeelte van de duizend eilanden ziet.

Dag 18

De laatste dag in Kingston zijn we met de 1000 eilanden boot geweest. Het was heel ontspannend en leuk om alle huisjes op de kleine eilanden te zien. Ook heel mooi natuurlijk! Heb er erg van genoten.

Daarna was de weg naar de Niagara watervallen niet zo soepel als verwacht. We zouden 4 uur rijden of zo en dat werd 6 uur door de regen: maar we zijn veilig aangekomen in ons mooie Hilton hotel en hebben gelijk genoten van het Braziliaanse steakhouse.

De volgende dag zijn we naar de watervallen geweest en WOUW wat mooi! We zijn in de boot (Maid of The Mist) geweest en zijn zo langs de watervallen gereden. Vanaf de Canadese kant had je ook een prachtig uitzicht op alles en de boot was echt geweldig! Je kwam zo dichtbij en de poncho’s waren prachtig. Echt geweldig om er middenin te varen.  In de avond zijn we weer met de boot gegaan en dat was echt nog geweldiger. De verlichting op de watervallen was echt prachtig en het was net een sprookje! Het was ongelofelijk!

De volgende dag zijn we nog even terug gegaan naar de Horseshoe kant van de watervallen en die hebben we heel goed van dichtbij kunnen bekijken! We stonden er echt recht naast en zagen het water aankomen stromen en naar beneden vallen! GEWELDIG. En oh ja…In het gebied van de watervallen is het heel kleurrijk en gezellig. Er valt zoveel te zien!

Daarna zijn we naar het treinstation gegaan…De trein had ongeveer 3 uur vertraging. Maar we hebben ons gered en zijn alsnog op de trein gestapt en aangekomen in Toronto.

Gisteren hebben we de hop on hop off weer genomen want dat is toch de beste manier om een stad te verkennen! Zo hebben we het stadion en de CN Tower gezien! En we zijn met een boot bij Toronto Island geweest! Het is zo mooi, modern en levendig.

Daarna hebben we onze angsten overwonnen! We zijn de CN Tower in geweest! De lift was al iets wat ik normaal niet zou doen! Je ziet jezelf gewoon de lucht in gaan! Maar het uitzicht was wel geweldig! Het zag er heel mooi uit! En dat ik al zo hoog zat was al bijzonder voor mij! En dan hebben we ook nog op de glazen vloer gestaan! Dat was raar om de mensen onder je te zien lopen! We zijn erg trots op onszelf!

Laatste dag zijn we naar de Zoo geweest!  Ik heb echt een geweldige tijd gehad hier. Ik ben heel blij dat ik dit allemaal heb mogen doen.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Amerika.