Reisverslag familie op camperreis door West-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 7 en 11 jaar

We hebben een hele fijne vakantie gehad, bedankt! Alls was erg goed geregeld, de camper was op 1 ding na helemaal perfect. Geweldig mooi land en fijne route uitgezocht!

Op de heenreis hadden we helaas 3 uur vertraging op schiphol, waardoor we ook de aansluiting in Toronto misten. gelukkig ging er 2 uur later weer een vlucht alleen ontbrak er bij aankomst in Calgary 1 koffer, naar die werd ‘s nachts nageleverd bij het hotel.

We hebben volgende route gemaakt:
Calgary 1 nacht
Banff 1 nacht
Jasper 3 nachten (Rit van Banff naar Jasper eerste deel Scenic route genomen om 6 uur smorgens en onderweg 2 keer beren gezien!(grizzly)
Clearwater (Wels NP) 2 nachten, in Wells PP ben je in 1 dag wel klaar, omgeving verder is saai. Route van Clearwater naar Whistler niet via Kamloops rijden, maar via Clinton (100 lakes route!! prachtig) Ben je wel een dagje mee zoet. Onderweg Blue river Safari gedaan (1 uur) Prachtig, en wederom beer gezien (black)
Whistler (3 nachten) Heel leuk! met alle activiteiten daar. )raften, peak to peak, ziplinen.
Ucluelet ( 3 nachten ; whale watching met Jamies was perfect), helaas slecht weer daar… Pacific Rim Parc is erg mooi, maar Rainforest betekent ook meer kans op regen…
Victoria 1 nacht, leuke stad om even te bezoeken, maar Sidney is ook erg leuk om te gaan eten bij de pier. Gelukkig hier echt strandweer.
Vancouver 1 nacht ivm terugbrengen camper
Vancouver Hotel 2 nachten (had misschien wel 3 nachten moeten zijn, Vancouver is erg leuk, ook voor kinderen. Gefietst in Stanley Parc en door Vancouver zelf

NY City was voor ons de vierde keer, maar altijd weer iets nieuws te doen. Dit keer High Line gelopen, fietsen in Central Park, WTC bezocht incl Observatory deck.

We stonden precies 20 jaar geleden op de Twintowers, dus heel bijzonder om nu weer daar boven te staan.

Ook bij onze vrienden was het helemaal leuk. Het klimaat in NY en Pennsylvania is natuurlijk een stuk warmer dan in Canada, dus dat was een lekkere afsluiter.

De problemen met de camper hadden betrekking op het tweepersoons matras achterin dit type camper. De camper was nog nieuw, pas 11000 miles gereden, maar het matras was als een badkuip. Aangezien we geen 100 mile wilden omrijden om de matras te vervangen bij het inleverpunt in Vancouver, hebben we ervoor gekozen om onze reis voor te zetten en onder het matras op te vullen met badlakens.

Bij het inleveren van de camper hebben we deze klacht nogmaals doorgegeven zodat volgende reizigers hier geen hinder van zouden ondervinden. Canadream heeft toen als vergoeding de taxirit betaald naar ons hotel (58 dollar)

De campgrounds in de weken dat wij zijn gereisd (top-hoogseizoen) hadden we gelukkig van tevoren geboekt, voor volgende reizigers die eind juli/begin augustus reizen zou ik jullie adviseren de reisinformatie eerder te sturen zodat ze de campgrounds eerder kunnen boeken (al in feb/mrt). (In Jasper NP en bij Pacific Rim NP op Vancouver Island was nl geen plek meer. Ook zou het fijn zijn als jullie meer info geven mbt goede campgrounds, hier heb ik naar verhouding veel tijd aan besteed om deze te zoeken en hierover reviews van te bekijken. Volgens mij kunnen jullie hiermee nog een stapje verder maken qua service. Ook dat je via Canadream nog kortingen krijgt bij campgrounds (maar alleen als je dit bij boeken opgeeft, en toen wisten we dit nog niet, toch vaak 10%)

Hotel in Calgary en met name in Vancouver was erg goed!

Hotel in NY was OK, wel erg lawaaiige airco daar.

Al met al kijken we terug op een geslaagde vakantie!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Canada.