Reisverslag familie op reis door Oost-Canada

Je gunt je kind toch de wereld!

meneer en mevrouw van Geyte op reis

Wij kunnen onze reis en uw begeleiding vanaf het eerste contact in twee woorden samenvatten: buitengewoon goed. Dankzij u hebben we de reis kunnen maken die we echt wilden maken.
We hebben intussen toch wel wat ervaring met begeleid reizen (in groep en met zijn tweetjes op basis van een pakket van een touroperator) en zijn nog nooit zo goed geïnformeerd en begeleid geweest als bij u. U hebt ons zeer uitvoerig geïnformeerd, uitvoerig documentatie bezorgd, u hebt ons altijd maximaal op de hoogte gehouden en met onze wensen maximaal rekening gehouden (bv. in keuze hotels).

En wat hebben we ons verwend gevoeld in Canada! Dat kon alleen dankzij u.

In wat een accommodaties zijn we dankzij u terechtgekomen! We hebben zelfs stellig de indruk dat we, waar mogelijk, de betere kamers kregen (steeds mooiste uitzicht, steeds de ruimst beschikbare kamer in onze categorie). We voelden ons prinselijk verwend en dat is vaak welkom na lange en vermoeiende dagen.
U bent het beste reisbureau waarmee we al op deze manier gereisd hebben. We zullen u dan ook heel graag contacteren als we de komende jaren nog dergelijke reis plannen.

Om andere reizigers nog beter te dienen, willen we nog graag enkele aanbevelingen doen (zeker geen kritiek, alleen suggesties om nog betere service te bieden):
* voor personen die voor het eerst naar Canada reizen, is het systeem van ‘valets’ (chasseurs’ in Québec) niet altijd zo bekend. Het was ons bij ons eerste hotel in Toronto niet duidelijk of de valet-service (iemand die de auto voor jou naar de garage rijdt en voorrijdt als je weer weg wil), vrijblijvend was of niet. Pas bij navraag leerden we dat deze service (ook in volgende hotels) vrijblijvend is en dat je er ook kan voor kiezen de auto zelf in- en uit te rijden.
* het kan handig zijn in stadshotels (in ons geval Delta Centre Ville Montréal) en Château Laurier in Québec-stad aan te geven hoe je bij aankomst best de parkeergarage bereikt.
* Wij hebben erg genoten van l’ Auberge des Battures in La Baie. Wij hadden zelf om een alternatief gevraagd voor Chicoutimi en zijn daar achteraf alleen maar blij om. Chicoutimi oogt erg uitgeleefd, is weinig aantrekkelijk, zelfs al ligt het aan Saguenay fjord. We vonden er niks aan. Als je van uit Tadoussac komt en de fjordweg hebt gevolgd, is Chicoutimi een heuse ontgoocheling. Misschien mogen wij u suggereren om te overwegen of Chicoutimi nog wel zinvol is als overnachtingsplaats. l’ Auberge des Battures is alleszins een heel typisch, kleinschalig hotel met familiaal karakter en ligt op een heel mooie plek op amper een kwartiertje van Chicoutimi.

Misschien kunnen onze suggesties andere reizigers ten goede komen.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Canada.