Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

China – Wat je niet mag missen

Wanneer u denkt aan China denkt u ongetwijfeld aan de oppervlakte van dit gigantische land. Maar wist u dat u China, en een groot deel van haar highlights, prima kunt bezoeken in 2 weken? Wij hebben een top 4 van deze highlights tijdens een rondreis door China voor u op een rijtje gezet!

1. De Chinese muur

Een bezoek aan China is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan de Chinese muur. Een echt wereld wonder en iets wat u absoluut gezien moet hebben tijdens uw reis door China. Een bijzondere manier is om een mooie wandeling te maken óver de muur. U kunt op pad gaan met een gespecialiseerde gids die u naar een erg mooi en minder druk deel van de muur zal brengen. In een wandeling van ongeveer 2 à 3 uur wordt u meegenomen langs de muur en ziet u bijzondere delen met indrukwekkende achtergronden en verhalen.

2. De ‘verboden stad’ in Beijing

De Verboden Stad staat in het hartje van Beijing. Het was eeuwenlang verboden voor buitenstaanders en was de plaats van waaruit de Chinese keizer van de Ming- en de Qing-dynastie hun rijk bestuurden. De Verboden Stad was tijdens de Ming- en de Qing-dynastie de vaste verblijfsplaats van 24 achtereenvolgende keizers. De stad was verdeeld in het binnenhof (waar de keizer woonde) en het buitenhof (waar de hofhouding woonde). Bij elkaar woonde er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad. Om de Verboden Stad heen lag de Keizerlijke Stad. Ook deze was verboden gebied voor buitenstaanders. In de Keizerlijke Stad bevonden zich onder meer de bakkerij, het naaiatelier, de wapenzaal, de stallen, een drukkerij en een dokter.

3. Het Terracotta leger in Xi’An

Het Terracottaleger is een unieke verzameling van aardewerken soldaten en paarden uit het oude China. De unieke verzameling dienden als grafgift voor de eerste Chinese keizer, genaamd Qin Shi Huangdi. Ze waren gemaakt om het graf te bewaken. Het leger is een heel lange tijd onontdekt geweest, doordat het was bedekt door een dikke laag zand. In 1974 ontdekten een aantal boeren bij toeval één van de Terracottasoldaten, waarna al snel het hele leger werd gevonden. Dit is hét hoogtepunt van Xi’An en ook zeker een van de hoogtepunten van China!

4. Yangshuo

De schitterende natuur van Yangshuo maakt dit plekje tot een echte must see voor een bezoek aan China! Het plaatsje ligt middenin het zo karakteristieke schilderachtige Karst landschap en in het centrum van een rijk landbouwgebied waar rijst het belangrijkste gewas is. Ook groeit hier veel bamboe, suikerriet en tropische vruchten. Yangshuo is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de uniek gevormde Karstgebergte. Al genietend van de groene natuur en mooie rivieren kunt u door Yangshuo en omgeving lopen, fietsen of heerlijk varen.

Wilt u deze highlights tijdens een rondreis door China bezoeken? Neem snel eens een kijkje op onze China pagina.