Reisverslag gezinsreizen expert

Je gunt je kind toch de wereld!

Familiereizen expert op reis door China

Reisspecialist Bart maakte een reis door het indrukwekkende China. Bart deelt graag zijn ervaringen en reistips met u en schreef het volgende:

“China is een reusachtig land dat nog relatief onontdekt is door Nederlandse gezinnen. Ik begin bij de hoofdstad Beijing; een perfecte kennismaking met China. Hier kunt u een bezoek brengen aan het zomerpaleis met haar tempels en een boottocht maken over het meer wat bij het paleis hoort. Doordat de Chinese en Nederlandse culturen enorm van elkaar verschillen, kijk je op veel plaatsen je ogen uit. Uit eten met kinderen in een typisch lokaal restaurant is al een hele belevenis.

Een hoogtepunt is het bezoek aan de Chinese muur. Deze eeuwenoude muur kunt u op verschillende plaatsen bezoeken, vooral het stuk bij Jinshanling is erg mooi. Hier vindt u de originele muur en op deze plek zijn weinig toeristen te bekennen.

De bruisende stad Hongkong mag niet ontbreken tijdens uw rondreis door dit deel van Azië. Het ‘New York van het Oosten’ biedt kinderen de mogelijkheid om een dag naar Disneyland te gaan, of kies voor avontuur en ga op zoek naar wilde dolfijnen. Ook op cultureel vlak heeft Hong Kong veel te bieden; de grote Boeddha torent hoog boven de heuvels van Hong Kong uit. Deze Boeddha is het symbool van de verhoudingen tussen mens, natuur, volk en geloof. Een bezoek aan deze prachtige plek is zeer de moeite waard.

Tenslotte kunt u per trein naar het binnenland van China reizen. Yangshuo, gelegen aan de Li rivier, geeft u een totaal ander beeld van China. Het is hier rustig en lijkt het alsof u teruggaat in de tijd. In dit gebied staat de natuur centraal, bekend vanwege het Kars gebergte waar u sportieve activiteiten kunt ondernemen. Voor gezinnen is het erg leuk om een dag fietsen te huren en dit prachtige gebied te ontdekken.

Tot slot raad ik u aan om met uw gezin de stad Chengdu te ontdekken. Onvergetelijk voor de kinderen! Hier bevindt zich namelijk het Panda Research Center, waar geprobeerd wordt om deze bedreigde dieren te behouden. Als u vroeg in de ochtend komt, is het er nog erg rustig en zijn de panda’s nog het meest actief.”

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar China.