Must do’s in Hong Kong met kids

Je gunt je kind toch de wereld!

Onze reisexpert Simone heeft een paar leuke tips in Hong Kong op een rij gezet om te doen met kinderen. Hong Kong is een fantastische bestemming voor een verre citytrip of als stopover naar bestemmingen als Australië en Nieuw-Zeeland.

Kabelbaan op Lantau Island en de Grote Boeddha

Uw reis begint met een kabelbaantocht van 25 minuten vanaf Tung Chung. Naast de standaard cabines zijn er ook speciale ‘Crystal Cabins’ met een vloer van glas. Hierdoor heeft u een overweldigend vogelperspectief op de blauwe zee en de groene bossen onder u. Bij aankomst loopt u zo naar Ngong Ping Village, een thematische dorp met een groot aanbod aan winkels en eetgelegenheden. Beklim de 268 treden om de beroemde en opmerkelijke Grote Boeddha van nabij te aanschouwen en geniet van de vergezichten over de bergen en de zee vanaf de voet van de Boeddha. Sluit uw dag op Lantau af met een adembenemende zonsondergang als u met de kabelbaan terugkeert naar Tung Chung.

The Peak Tram en wandelen rondom The Peak

Bovenaan het lijstje van dingen die u moet doen in Hong Kong is een ritje met de Peak Tram en genieten van het wereldberoemde uitzicht op de Victoriahaven vanaf The Peak. Een ritje in de Peak Tram is een ervaring op zich; Hong Kongs wolkenkrabbers glijden langs uw raam onder een haast onmogelijke hoek als deze klimt naar de top. Een aantal van de beste uitzichten vindt u op de Peak Cirkelwandeling, die rond de top van het hoogste punt op Hong Kong Island slingert.

Starferry en Symphony of Lights

Als u dacht dat de Victoria Haven al een betoverend stadsdecor op zich was, blijf dan tot 20.00 uur tot de ‘Symphony of Lights’ begint. Deze multimediashow zet de haven in vuur en vlam met een spectaculaire lichtshow. Indien u verblijft op Hong Kong Island, combineert u deze show dan met een de Star Ferry. Deze charmante boten varen van Hong Kong Island naar Kowloon en weer terug. Op deze manier kunt u de skyline van Hong Kong en een van de meest gefotografeerde havens van de wereld van dichtbij bekijken.

Onze familireizen naar Hong Kong

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Hong Kong? Bekijk al onze familiereizen naar Hong Kong. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.