Reisverslag familie op reis door China

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 8 jaar

Bij thuiskomst zaten we nog vol van alle indrukken die we hebben opgedaan tijdens deze reis. Zo mooi, zo indrukwekkend, echt onvergetelijk. Voor mijzelf was deze reis de mooiste reis die ik heb mogen meemaken. Erik en Eva waren daar nog niet uit, maar deze reis scoorde hoog.

Er was geen dag hetzelfde en we hebben het na Beijing altijd getroffen met de gidsen en chauffeurs. Sally, onze gids in Xian, was onze topper. Zij heeft ons niet gevraagd een beoordeling in te vullen. Kunnen jullie het agentschap in Beijing alsnog mailen dat Sally onze topper was aub? Xian was voor ons een absoluut hoogtepunt door wat we hebben gezien, omdat Erik jarig was en natuurlijk omdat jullie ons trakteerden op een show met diner. Nogmaals dank daarvoor.

We waren eigenlijk nooit alleen, zoveel mensen. Dat wende ook wel weer maar soms was het fijn om een fijne hotelkamer te hebben om even op adem te komen, bij wijze van spreken. Het eten was heerlijk.

Helaas werd Erik in de laatste dagen ziek, hoge koorts en hoesten. Gelukkig zaten we toen in Yangshuo in Giggling Tree; een accommodatie in een mooie natuur, schone lucht en heerlijk eten. Met rust en veel verse gemberthee heeft hij de koorts uit zijn lichaam kunnen zweten zodat de vlucht naar Shanghai goed kon worden doorstaan. Erik heeft de luchtshow op de Li River niet mee kunnen maken. Eva en ik wel en dat vonden we prachtig. De dag in Shanghai zelf hebben we alleen de Bund bezocht en verder veel gezwommen in het grote zwembad.

We zijn nog iedere dag bezig met de reis en vertellen er veel over aan andere mensen. Ook dat jullie ons top hebben geholpen. Binnenkort gaan we ons opnieuw oriënteren op een volgende reis.
Natuurlijk komen we dan ook bij jullie terug, want reizen met Travelnauts smaakt naar meer!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar China.