Colombia – Ervaring van onze reisspecialisten

Je gunt je kind toch de wereld!

Reisspecialist Ilona over haar fietstocht door Bogota:

De fietstocht in Bogota vond ik een geweldige start van de vakantie. Met Mike, een Amerikaanse journalist die al jaren in de hoofdstad woont, stapten we op onze fiets. Op de markt liet hij ons kennis maken met de lekkerste tropische vruchten en stelde ons voor aan vrolijke verkopers van vis die wel in waren voor een praatje. Even verderop kregen wij bij Maria kregen we een heerlijke verse havermoutachtige koek in onze handen gedrukt. We fietsen door het toeristisch gedeelte van stad, maar kwamen ook op plekken die je normaal niet snel zult bezoeken. Voor mij was dit echt een ervaring die ik niet had willen missen.

Reisspecialist Kees over het bezoeken aan dit fantastische land:

La Zona Cafetera is een regio in Colombia die niemand mag overslaan. Een prachtige groen gebied, waar regenwoud overgaat in enorme koffie plantages. Het leukste plekje hier vond ik Salento, in dit stadje rijden kleurrijke 4×4 jeeps rond waarmee u tochtjes door de bergen kunt maken. Ik raad aan om de Valle de Cocora bezoeken, een vallei met enorme palmbomen van wel 60 meter hoog. In deze regio kunt u ook paardrijden, mountainbiken, raften en nog veel meer. Vanuit daar door naar Medellín, de stad van Pablo Escobar.

 

Reisspecialist Bart over zijn ervaringen:

Bent u als gezin op zoek naar een avontuurlijke bestemming met een gastvrije bevolking, prachtige stranden, regenwouden en koloniale steden? Ik heb de oplossing voor u; Colombia!Voordat wij überhaupt in het vliegtuig zaten hebben we veel vrienden en familie moeten overtuigen van onze keuze. Colombia? Is dat wel veilig? Moet je niet oppassen voor drugshandel? Ben je niet bang voor corruptie? Kortom, onze keuze werd aardig op de proef gesteld, terwijl wij juist heilig overtuigd waren van de schoonheid die het land te bieden heeft. We besloten ‘gewoon’ te gaan en na een rechtstreekse vlucht van 10 uur kwamen we aan in de hoofdstad Bogotá.

Ondanks dat we volledig achter onze keuze staan, is een aankomst op een onbekende bestemming altijd een beetje spannend. Een half uur later zaten we bij een gezellige Colombiaan in de taxi en van spanning was totaal geen sprake meer. Hij was ontzettend geïnteresseerd, de bekende ijsbreker met Nederlandse voetbalspelers kwam al snel. De man gaf aan dat het land een ware metamorfose heeft ondergaan en dit was goed te zien in Bogota. Moderne flatgebouwen, prachtige parken en vele hippe restaurants. We sliepen in de koloniale wijk ‘La Candelaria’ waar juist de tijd lijkt stil te staan.

Nadat we verschillende plaatsen hebben aangedaan zijn we voor een aantal dagen terechtgekomen in Salento, middenin de koffieregio. Dit dorp kent een relaxte sfeer met haar kleurrijke huisjes en lokale restaurants. Met een jeep vertrokken we vroeg in de ochtend naar de vallei van Cocora op ongeveer 30 minuten rijden. Hier begonnen we onze wandeling door het regenwoud. Vanuit ons verblijf werd aangeraden om laarzen te lenen, omdat het pad erg modderig is. En op bepaalde plaatsen, afhankelijk van de waterstand van de rivier, zou je kleine stukjes door de rivier moeten wandelen. Het eerste stuk was goed te doen, totdat we ook daadwerkelijk de jungle ingingen. Via houten hangbruggen gingen we over de rivier. Het voelde alsof we in een filmset zaten. Na een pittige wandeling was het tijd om een pauze te nemen. We laten de jungle achter ons en hebben een fantastisch uitzicht over een vallei met de langste palmbomen ter wereld. Sommige schijnen wel 60 meter in lengte te zijn. Wat ben je als mens dan toch klein. Ondanks dat dit een van de absolute hoogtepunten is in Colombia kwamen we in verhouding zeer weinig andere reizigers tegen. Heerlijk om zo een prachtige plek maar met een handjevol mensen te hoeven delen!

De reis sluiten we af in het Caribische Cartagena. Een stad die toeristisch gezien meer is ontwikkeld en we genieten van de vele terrasjes, levendigheid en de Carbisiche vibe. De stad heeft een totaal andere sfeer dan de binnenlanden van Colombia. Het is hier nog kleurrijker en de temperaturen zijn altijd hoog. In de omgeving zijn prachtige stranden te vinden met helderblauw water. Een boottocht naar Playa Blanca of Islas del Rosario is dan ook echt een must. Snorkelen, bijkomen op de parelwitte stranden en genieten van lokaal eten.

Wij hebben ons nog nooit zo laten verrassen door een vakantie bestemming als door Colombia. Het negatieve imago is voor ons enkel nog aanwezig buiten Colombia. Het land zelf is in de jaren ontzettend verandert en de lokale bevolking wil niets liever dan het ‘nieuwe’ Colombia aan de buitenwereld te laten zien.

 

Ook samen met de kinderen een rondreis door Colombia maken? Bekijk onze familiereizen naar Colombia op de website!

Travelnauts adviseert reizen naar Colombia voor gezinnen met kinderen vanaf circa 7 jaar vanwege de hoogteverschillen. Deze rondreis is geheel op maat aan te passen. Verlengen of inkorten van de reis is eveneens mogelijk.

 

Volg Travelnauts op Facebook en Instagram
Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?
‘Like’ ons dan op Facebook en volg ons op Instagram.