Reisverslag familie op reis door Costa Rica

Je gunt je kind toch de wereld!

met een kind van 10 jaar

Net terug van een overweldigende reis naar Costa Rica wil ik graag een kort woordje richten naar de organisatie.

Het was voor ons de eerste keer dat we een georganiseerde vakantie hadden gepland. We kregen via een contact van vrienden jullie gegevens door. Het web staat vol met reisburo’s die je de mooiste dromen verkopen, dus ook voor ons was het even zoeken in de wirwar van het aanbod.

De uiteindelijke keuze voor jullie kwam waarschijnlijk door het ‘buikgevoel’.

We reizen regelmatig voor werk , zijn daardoor ook echt thuis in het zelf organiseren van onze trips. Maar wat zijn we blij dat we hiervoor gekozen hebben.

Samen met ons drietjes, met ons dochter van tien jaar hebben we een ongelofelijke reis gehad. Jammer dat ook drie weken snel voorbij gaan.

De keuze en de organisatie van en naar de hotels en lodges waren zeer goed geregeld. Het reizen in Costa Rica is aangenaam en neemt met een huurauto nogal veel tijd in beslag. We hebben echter nooit een onveilig gevoel gehad, vriendelijke mensen en een ongelooflijke natuur staan nog steeds op ons netvlies gebrand.

Het was voor ons even wennen dat ook enkele excursies gepland werden door Travelnauts, maar ben achteraf blij dat we voor die keuze gegaan zijn. Het aanbod is groot, maar het prijsverschil ook. We waren zeker niet goedkoper af geweest door ter plaatse te boeken. Het zoeken en afgaan van het aanbod ter plaatse neemt ook veel tijd in beslag, en dat is eigenlijk wel het laatste waar je je mee wil bezig houden op zo’n een reis.

Ik schets even in het kort onze trip:

Aangekomen in San Jose hebben we een paar dagen rust genomen en zijn toen begonnen aan de trip naar Tortuguero. We twijfelden aan deze locatie, mede door de reacties van anderen die je leest op het net. Maar door de volhoudendheid van Travelnauts hebben we toch besloten om dit deel erbij te nemen. Uiteindelijk een super beslissing. Het was een zeer unieke ervaring om de reuzenschilpadden te zien, een van de laatste prehistorische dieren die je daar in alle eenzaamheid op het strand aantreft. We waren met kleine groepjes en ook de controle vanuit het natuurbeheer ter plaatse was heel correct.

Hierna vervolgde we onze weg met de huurauto naar Puerto Viejo de Limon, een tof hotel en lekker chillen vanuit je hangmat met de geur en het zicht op de Caribische Zee.

De tussenstop  in San Gerardo de Dota kwam na 30 graden aan de kust als een aangename verkoeling. De eerste keer onze regenjassen gebruikt, niet te vergeten in het regenwoud. Een oase van vreemde vogels.

We vervolgden onze weg naar Uvita, de keuze van ecolodges lag voor ons als natuurliefhebbers voor de hand, maar het aanbod is erg groot en ook daar werden we enorm goed in geholpen.

Het afgelegen Corcovado als volgende halte was een unieke ervaring, Hier is het samengaan van de mens en natuur nog voelbaar. De vriendelijkheid binnen de lodges en de perfect georganiseerde excursies zorgden voor mooie blijvende herinneringen.

De terugweg naar de luchthaven nog enkele dagen in  een exclusief beach resort verbleven waar we effectief in luxe onze vakantie hebben afgesloten.

De keuze voor een Beach resort als eindbestemming op weg naar de luchthaven was een perfecte afsluiter van deze vakantie.

Conclusie:

Een top vakantie, walvissen, dolfijnen, krokodillen, en de mooiste soorten vogels lagen bij wijze van spreken aan onze voeten.

Eerlijk gezegd zijn het niet de goedkoopste vakanties, maar de uitgaven zijn snel vergeten en de herinneringen blijven. Het gezonde eten, de vriendelijke mensen en het tijdelijk mogen verblijven midden in die uitgesproken natuur waren een aangename verrassing.

Het is zoals de Costa Ricanen het zeggen: Pura Vida.

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Costa Rica.