Reisverslag familie op reis door Costa Rica

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 9, 11 en 12 jaar

Hier een wat uitgebreidere feedback van onze vakantie in Costa Rica. Allereerst willen we jullie complimenteren met de de dienstverlening – vanaf het eerste contact met Travelnauts tot en met de terugkomst in NL hebben we alleen maar positieve ervaringen gehad. Ook jullie lokale agent Ara Tours heeft een zeer positieve indruk op ons achtergelaten. We werden keurig opgewacht op het vliegveld en hebben geen moment hoeven zoeken of wachten, het was een zeer vlotte ontvangst en we waren vrij snel in het hotel in San Jose met alle benodigde vouchers en instructies.

Onze vakantie was een onvergetelijke ervaring en we hebben echt 3 fantastisch mooie weken gehad – het hele gezin is het er unaniem over eens dat dit wel de topper onder onze vakanties tot nu toe is geweest (was de eerste keer ver weg).

We waren erg blij met alle locaties en accommodaties – ook achteraf zouden we geen andere verdeling willen hebben qua tijdbesteding en plaatsen waar we geweest zijn. Het enige wat we een volgende keer iets anders zouden doen is wat meer rust inbouwen in de eerste 3-4 dagen, want het was voor de kinderen wel erg zwaar met de jetlag en een vrij intensief reis schema. Waarschijnlijk hadden we iets minder excursies van te voren kunnen vastleggen om daarmee wat meer flexibiliteit te bewaren voor de momenten dat de kinderen niet zo veel energie hadden. Alle accommodaties waren van prima kwaliteit; de leukste vonden we wel die paar plekken waar we met z’n 6-en bij elkaar konden zijn in dezelfde ruimte. Meestal hadden we wel 2 kamers naast elkaar, alleen bij het laatste hotel Bahia del Sol zaten we een eindje uit elkaar en dat is toch wat minder gezellig.

Met onze 10-persoons bus was het af en toe wat spannend op de onverharde wegen – een 2-wheel drive is toch iets minder praktisch en het was af en toe best spannend of we de steile modderige hellingen op konden komen, met name bij Monteverde was het best lastig hier en daar. Maar uiteindelijke zijn we overal gekomen en we hebben maar 1 keer een lekke band gehad wat snel te verhelpen was.

Voor de kinderen waren de highlights het volgende:

– Rafiki Beach Camp met surflessen
– Rincon de la Vieja met de Mega Combo dag excursie waar vooral het paardrijden en de glijbaan erg leuk waren
– het zwembad bij Cariblue
– het strand bij Potrero
– de ziplines bij Monteverde (1 km lang, die waren echt spectaculair)
– alle spannende dieren (vooral de giftige en bewegende, een luiaard is toch wat minder interessant gezien de weinige beweging die daar in zit 😊 maar de apen waren overal een groot succes)

Voor onszelf (ouders) – echt alles was mooi en prachtig en fantastisch! Aardige mensen daar, goed bereisbaar land, echt een succes. Een klein minpuntje waren de lokale prijzen in restaurants en hotels – de uitgaven ter plaatse waren toch wel behoorlijk hoog voor een beetje maaltijd en drankjes.

Maar zoals gezegd, we hebben iedere dag volop genoten en er was echt niets wat we niet leuk vonden of waar we liever niet hadden willen zijn – iedere dag was een feestje! Het was ook leuk om andere Travelnauts reizigers tegen te komen, met een gezin uit Amsterdam hebben we een groot deel overlap gehad en dat was ook erg gezellig met elkaar, zeker ook voor de kinderen. Leuk ook om te horen van andere gezinnen die al andere reizen met jullie gemaakt hebben, we hebben zeker inspiratie opgedaan voor toekomstige bestemmingen!

Verder hebben we meer dan 2000 fotos en filmpjes gemaakt waar we nu nog van kunnen genieten, alles is daar zo prachtig dat je wel bezig kunt blijven met fotograferen en we gaan zeker nog een fotoboek maken en een aantal fotos uitvergroten voor op de muur,

Dit waren wel de belangrijkste punten die we jullie mee wilden geven, mochten jullie nog vragen hebben horen wij het graag.

Nogmaals hartelijk dank voor jullie hulp in het voorbereiden van deze fantastische vakantie en we hopen zeker in de toekomst nog eens met jullie op vakantie te kunnen,

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Costa Rica.