De leukste excursies op Cuba

Je gunt je kind toch de wereld!

In deze blog hebben we de leukste excursies van Cuba op een rij gezet.  Een land waar de tijd al jaren lijkt stil te staan, een bijzondere beleving om samen met het gezin mee te maken. Op naar het prachtige Cuba!

Eten bij ‘locals’ in Havana

In Cuba kunt u makkelijk in contact komen met de lokale bevolking. Zo is het sinds een aantal jaren door president Raúl Castro toegestaan om als Cubaan je eigen ‘paladar’ te openen naast de staatsrestaurants. Een paladar is een soort huiskamerrestaurant, de lokale bevolking runt hierbij een restaurant in hun eigen huis. De menukaart bestaat vaak uit typisch Cubaanse gerechten met kip, varkensvlees, vis, garnalen of kreeft. Het leuke aan een paladar is dat deze restaurants vaak gevestigd zijn in mooie oude gebouwen met hoge plafonds en een koloniale charme. In deze koloniale setting mag live muziek niet ontbreken. In veel paladares is een bandje aanwezig die muziek maakt. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die meedansen op de levendige Cubaanse muziek. Op deze manier wordt u echt ondergedompeld in Cubaanse sferen. Een unieke ervaring om in contact te komen met de lokale bevolking, en de Cubaanse specialiteiten.

Ga op canopy tour in Las Terrazas

Verken Las Terrazas en haar prachtige omgeving vanuit de lucht! Van boom naar boom legt u een heel parcours af over pijnboombossen en water. Er zijn twee verschillende keuzes, een tour van 45 minuten met 3 lijnen of een tour van 1 uur en 15 minuten met zes lijnen. Het is geschikt voor iedereen tussen de 2 en 80 jaar oud. Dit is één van de leukere excursies in Cuba!

Paardrijden in de Vinales Vallei

Maak een paardrijdtocht in Viñales

Tijdens deze excursie verkent u de vallei van Viñales te paard. Zo ontdekt u de mooie landschappen van Viñales op een hele andere manier. U voelt zich als een cowboy op uw paard terwijl u door de tabaksplantages rijdt. Daarnaast brengt u ook een bezoek aan deze plantages en een tabaksfabriek, waar u alles leert over het productieproces. De excursie duurt 4 uur. Er wordt aangeraden om een lange broek en dichte schoenen te dragen, en zonnebrand mee te nemen. U ontmoet uw gids op Plaza de Viñales tegenover de kerk.

Salsa dansen in Trinidad; het échte Cuba!

Trinidad mag in geen enkele rondreis ontbreken; dit is hét authentieke Cuba zoals u het land kent van de vele foto’s en beelden. Onder andere in deze stad komt u niet om Salsa dansen heen. En waar is het nou leuker om te doen dan in het echte authentieke Cuba? Salsa dansen kan in de Casa de la Musica en op de trappen naast de kerk aan de Plaza Mayor. Neemt u ook plaats op een van de terrasjes en neem het Cubaanse leven in u op terwijl u geniet van de salsamuziek die uit de barretjes en huizen klinken. In de avond spelen overal verschillende live bands! Dit kunt u zeker niet missen tijdens de excursies in Cuba.

Straatmuzikanten in Trinidad

Oldtimer rit door Havana

Wat is leuker dan het verkennen van Havana in een echte oldtimer? U kunt de stad doorrijden en stoppen bij verschillende hoogtepunten, zoals authentieke marktjes, verschillende pleinen en Colón, een van de meest belangrijke en bijzondere begraafplaatsen ter wereld.

Onze familiereis naar Cuba

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Cuba? Bekijk al onze familiereizen naar Cuba. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.