De leukste Cubaanse steden met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Maak de leukste foto's met de kinderen in deze Cubaanse steden

Hier de meest fotogenieke steden van Cuba voor u op een rij! Staat een rondreis door het prachtige Cuba ook op uw bucketlist? Wacht vooral niet te lang, want voor u het weet mist u de oude sfeer wat de steden van Cuba zo bijzonder maakt.

Reisspecialist Anouk in Puerto Viejo de Limo
Door: Anouk Vial
Land: Cuba
Datum: 27 september 2019
Oldtimer in Havana

Havana

De nostalgische hoofdstad van Cuba is Havana. De stad wordt gekenmerkt door haar koloniale stijl en de vele oude gebouwen. Het straatbeeld bestaat vooral uit spelende Cubaanse kinderen, oude Amerikaanse auto’s en heel veel oude Nederlandse bussen met op de voorkant plaatsnamen als Dordrecht, Rotterdam of Groningen. De oudste wijk, Havana Vieja, staat vol met historische bezienswaardigheden. Centro Havana is een wijk met gebouwen in verschillende bouwstijlen en diverse tijden. Zo begon de bouw van deze wijk ik 1890 en is pas rond 1940 afgerond.

Trinidad

Trinidad mag in geen enkele rondreis ontbreken: dit is het authentieke Cuba zoals u het land kent van foto’s, artikelen en televisiebeelden. De stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Van de 17e tot de 19e eeuw was de stad een belangrijk centrum voor de handel in suiker en slaven. De gebouwen rond de Plaza Mayor in het stadscentrum getuigen van de rijkdom van de landeigenaren in die tijd. Tussen de historische straatjes, paleizen en pastelkleurige huizen versterken de ouderwetse paardenkarren, ezels, oldtimers en immer galmende muziek uit openstaande ramen het koloniale straatbeeld. Dit is het echte Cuba!

Cienfuegos

De bijnaam van Cienfuegos is ‘Parel van het Zuiden’. Deze sfeervolle Cubaanse stad is gebouwd aan een grote baai met een kleine strook strand op de kop van het schiereiland. Cienfuegos is een mooie universiteitsstad met een gedeeltelijk gerestaureerd centrum dat veel statige gebouwen en kleurrijke huizen kent. Hoewel individueel reizende toeristen deze stad graag bezoeken, is het nog niet ontdekt door het massatoerisme en geniet u hier van de authentieke Cubaanse sfeer.

Viñales Vallei

Viñales Vallei bestaat vooral uit houten huisjes en kleine tabakshuisjes buiten het centrum. De omgeving biedt een kijkje op wellicht een van de meest merkwaardige landschappen van Cuba. U vindt er onder andere het Sierra de los Órganos berggebied. Dit nationale park valt vooral op door de uit de grond oprijzende heuvels en kalkstenen pijlers met begroeide toppen. Tussen de heuvels wordt de beste tabak ter wereld geteeld.

Onze familiereis naar Cuba