Reisverslag familie op reis op Cuba

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 10 en 12 jaar

Cuba vonden wij allen vier erg bijzonder, moeilijk te omschrijven, het is niet het mooiste land wat ik (we) ooit bezocht hebben echter wel heel apart en mysterieus, misschien wel omdat het “communisme” / “socialisme” zo goed voelbaar was.

Had me toch redelijk verdiept in Cuba maar wist niet dat het zo arm was.

De vlucht: prima vlucht, prima plaatsen, heel fijn dat de stoelen al geboekt waren, was extra handig voor de terugvlucht omdat Internet toch nog erg sporadisch is in Cuba, of zeer kostbaar. Non stop vlucht vind ik echt een aanrader. Geen vertraging gehad.

Op het vliegveld stond de “lokale” vertegenwoordiger “agent” van (Travelnauts) op ons te wachten met de rest van de reisbenodigdheden en heeft ons uitleg gegeven.

Autohuur: goed geregeld, echter ik vind het totaalplaatje om een auto te huren wel erg prijzig, auto was redelijk nieuw dus geen stukken etc. gehad.

Fijn dat er een uitgebreide wegenkaart met namen van de accommodaties bij de reisbenodigdheden was toegevoegd (gedetailleerde wegenkaart die ik in Nederland had gekocht was niet voldoende geweest) is echt onmisbaar! Sommige routebeschrijvingen hadden wat uitgebreider “gedetailleerder” mogen zijn, de snelweg om Havanna uit te komen was lastig te vinden.

Hotels waren goed de één wat beter als de andere, hotels in Havanna “Los Frailes”, Las Terrazas “La Mokka”, Cienfuegos “La Union”, Varadero “Blau” waren goed tot zeer goed, zeker blijven aanbieden.

Het minste vonden wij “La Guabina”, locatie is redelijk, echter met de avontuurlijke activiteiten viel het wel mee, we hebben zeker een mooi paardrijd tocht ondernomen verder is de omschrijving die jullie geven in de reisgids wel erg optimistisch, vergane glorie, had me verheugd op een heerlijke BBQ aan het meer ( geen BBQ gezien werd ook niet aangeboden),  het leek of ze niet zo goed wisten wat ze met buitenlandse toeristen aan moesten. Aardige gastvrouw. Echter in totaliteit niet echt een aanrader.

Emma en Bijs hebben een hele leuke vakantie gehad, ze vonden het één groot avontuur. Zwemmen met dolfijnen was geweldig.

Reizen met 2 a 3 dagen op één plek was precies goed kunnen ze tenminste fijn spelen en zwemmen.

Afstanden zijn goed te berijden echter we waren zeer blij met jullie advies als je uiteindelijk in “Trinidad” bent geweest heb je veel van Cuba gezien en is het de vraag of je nog een lange autorit naar “Santiago de Cuba” wil maken, autorijden is redelijk intensief en je maakt stiekem toch veel uren. In “Trinidad” waren we inderdaad na 2,5 week wel een beetje klaar en hadden we veel zin om een paar dagen te relaxen.

Ook erg fijn dat ons reisschema als we dat wilden omgegooid kon worden. Toch prettig als je ergens op terug kunt vallen die praktische zaken kunnen oplossen. Bedankt hiervoor.

We hebben een super leuke vakantie gehad die goed georganiseerd en geregeld was! (wel veel regen gehad, maar ja daar hebben jullie geen invloed op…)

Bekijk hier onze reis naar Cuba.