Nieuws

Je gunt je kind toch de wereld!

Top 4: Leukste excursies op Cuba

Deze week nemen we u mee naar het prachtige Cuba. Een land waar de tijd al jaren lijkt stil te staan. Voor deze unieke bestemming hebben we de 4 leukste excursies op een rij gezet!

1. Eten bij ‘locals’ in Havana

In Cuba kunt u makkelijk in contact komen met de lokale bevolking. Zo is het sinds een aantal jaren door president Raúl Castro toegestaan om als Cubaan je eigen ‘paladar’ te openen naast de staatsrestaurants. Een paladar is een soort huiskamerrestaurant, de lokale bevolking runt hierbij een restaurant in hun eigen huis. De menukaart bestaat vaak uit typisch Cubaanse gerechten met kip, varkensvlees, vis, garnalen of kreeft. Het leuke aan een paladar is dat deze restaurants vaak gevestigd zijn in mooie oude gebouwen met hoge plafonds en een koloniale charme. In deze koloniale setting mag live muziek niet ontbreken. In veel paladares is een bandje aanwezig die muziek maakt. Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die meedansen op de levendige Cubaanse muziek. Op deze manier wordt u echt ondergedompeld in Cubaanse sferen. Een unieke ervaring om in contact te komen met de lokale bevolking, en de Cubaanse specialiteiten.

2. Ga op canopy tour in Las Terrazas

Verken Las Terrazas en haar prachtige omgeving vanuit de lucht! Van boom naar boom legt u een heel parcours af over pijnboombossen en water. Er zijn twee verschillende keuzes, een tour van 45 minuten met 3 lijnen of een tour van 1 uur en 15 minuten met zes lijnen. Het is geschikt voor iedereen tussen de 2 en 80 jaar oud.

3. Maak een paardrijdtocht in Viñales

Tijdens deze excursie verkent u de vallei van Viñales te paard. Zo ontdekt u de mooie landschappen van Viñales op een hele andere manier. U voelt zich als een cowboy op uw paard terwijl u door de tabaksplantages rijdt. Daarnaast brengt u ook een bezoek aan deze plantages en een tabaksfabriek, waar u alles leert over het productieproces. De excursie duurt 4 uur. Er wordt aangeraden om een lange broek en dichte schoenen te dragen, en zonnebrand mee te nemen. U ontmoet uw gids op Plaza de Viñales tegenover de kerk.

4. Salsa dansen in Havana

Tijdens uw reis kunt u niet om Salsa heen. Salsa is in Cuba ‘a way of life’, vrijwel elke Cubaan danst het soepel en met veel passie. De hoofdstad van Cuba is dan ook de uitgelezen plek om de beginselen van de dans te leren. Overal in de stad spelen bandjes, en elke middag of avond kunt u wel ergens Salsa dansen op de meeslepende muziek van de live bands.