Familie Van der Mark op Curaçao en Bonaire

Je gunt je kind toch de wereld!

De vluchten zijn goed gegaan. De terugvlucht in het bijzonder. Dankzij deze nachtvlucht sliepen de kinderen vrij snel en hadden wij ook een relaxte terugreis.

De korte vlucht tussen Curaçao en Bonaire was een minder groot succes. Onze oorspronkelijke vlucht was gecanceld en we vlogen hierdoor pas aan het einde van de middag. Het werd zo een beetje een verloren dag. De vlucht zelf was zonder airconditioning en daardoor echt bloedheet. Gelukkig duurde het maar een halfuurtje

Zowel op Curaçao als op Bonaire hebben we ons prima kunnen vermaken.

Het Lions Dive&Beach Resort heeft een strandje dat echt ideaal is voor kleine kinderen. Luuk heeft er leren snorkelen! Eten drinken hebben we vooral bij Hemmingway gedaan. Het was leuk om op het strand te eten en ook de prijs/kwaliteitsverhouding was goed.

Toen we na enkele dagen een auto tot de beschikking hadden zijn we het eiland gaan ontdekken.

Zo hebben we het Shete Boka National Park bezocht,zijn we een hapje gaan eten bij landhuis Dokterstuin, zijn we op bezoek geweest in Willemstad, en zijn we naar de stranden rond Westpunt, Grote Knip en de Kleine Knip, en Porto Marie gereden.

De Kleine Knip was onze favoriet. Het was er in tegenstelling tot de Grote Knip heerlijk rustig  en we hadden nog nooit zulk mooi blauw en helder zeewater gezien.

Het naast ons hotel gelegen Sea Aquarium konden we natuurlijk ook niet laten schieten. We hadden de dolfijnen van dit park al mogen spotten bij de baai van ons hotel toen ze even onder begeleiding buiten het park mochten zwemmen.

Naast het bekijken van alle dieren in het park is het leuk dat er veel interactie mogelijk is. Zo hebben we flamingo’s mogen voeren. Het hoogtepunt van dit bezoek was toch wel het aaien en voeren van de verpleegsterhaaien!

Het Divi Flamingo Resort op Bonaire heeft niet zo’n mooi strandje zoals we dat hadden op Curaçao. Het was hier wel prachtig snorkelen vanaf de steigertjes. Allerlei vissen in de meest mooie kleuren.

De eerste volle dag op Bonaire besloten we om met een watertaxi een bezoek te brengen aan Klein Bonaire.

Dit was echt het absolute hoogtepunt van onze reis. Het koraalrif was hier echt schitterend. Het witte zand, het heldere water en de pelikanen maakten het plaatje compleet. We hoopten hier ook een zeeschildpad tegen te komen maar die hebben we helaas niet gezien.

Omdat we al snel de behoefte hadden om ons resort te verlaten en Bonaire verder te ontdekken, besloten we om een dag eerder dan gepland de huurauto op te halen (met bijbetaling uiteraard). Er stond een kleine Hyundai I10 voor ons klaar. We vonden deze auto iets te klein om onder andere onze buggy’s mee te kunnen nemen en besloten een upgrade te kiezen. Na advies hebben we voor een pick up gekozen. Dit bleek geen overbodige luxe te zijn op Bonaire!

Bij een bezoekje aan het Washington Slagbaai National park waren we erg blij met onze keuze. De zandwegen zijn daar te slecht voor een stadsautootje.

Deze zandwegen vind je overigens ook buiten Slagbaai.

Daarnaast hebben we op Bonaire nog een bezoek gebracht aan Lac Bay, de zoutpannen, het Gotomeer, en verschillende mooie snorkelspots.

Snorkelen stond deze vakantie sowieso centraal. Onze favoriete plek om te eten was Karels Beach Bar. De laatste dag kregen we nog bezoek van een nicht van Mirjam die woont op Bonaire. Een leuke afsluiting van een mooie vakantie!

Bovendien heeft Sara haar eerste stapjes gezet op Bonaire

Onze tweede reis via Travelnauts  was weer een succes en we hopen in de toekomst weer gebruik te maken van jullie diensten!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Curaçao en Bonaire.