Bijzonder Curaçao met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Bezoek deze leuke plekken met de kinderen op Curaçao

Wij hebben een aantal tips over Curaçao op een rijtje gezet in deze blog. Het spreekwoordelijke ‘Holland in de tropen’ zegt het eigenlijk al: op Curaçao voelt de gemiddelde Nederlander zich uitstekend thuis. De stranden, meestal bestaande uit kleinere beschutte strandjes en baaien, liggen verspreid over het eiland, evenals de historische landhuizen en bijzondere natuurgebieden. Lees snel verder over onze tips over Curaçao!

Paradijselijk Klein Curaçao

Klein Curaçao; een ‘must-do’ wanneer u een bezoek brengt aan Curaçao. U zult nergens op Curaçao zo een tropisch vakantiegevoel ervaren als op dit kleine, tropisch en onbewoond eiland. Onderweg op de boot naar Klein Curaçao komt u misschien dolfijnen tegen en op het eiland zelf kunt u heerlijk zwemmen in het azuur blauwe water en genieten van de parelwitte stranden. U kunt hier snorkelen met schildpadden en de meest tropische vissen of bekijk de aangespoelde schepen. Er zijn verschillende boten die naar Klein Curaçao varen, zo heeft u de keuze uit een avontuurlijke catamaran of een luxe schip!

De stranden en onderwaterwereld

Curaçao staat onder andere bekend om de prachtige stranden en onderwaterwereld. Om die reden is het eiland ook een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars. De riffen liggen dicht bij de kust en zorgen voor een enorm grote diversiteit en hoeveelheid aan leven onderwater. Aan de kust is veel te vinden; van schildpadden tot prachtige koralen en vissen. Lees hier alles over de onbekende strandjes van Curaçao.

Verder zijn er op het eiland ook veel paradijselijke stranden te vinden. Of uw voorkeur nu het uitgaat naar een groot breed zandstrand of naar een klein beschut baaitje, op Curaçao is voor iedere strandliefhebber een perfect strand te vinden.

 

Christoffel National Park en het Shete Boka National Park

Klim letterlijk naar het volgende hoogtepunt van Curaçao; de Christoffelberg! De Christoffelberg is de hoogste berg van Curaçao en bevindt zich in  het gelijknamige Christoffel National Park. Er zijn verschillende wandelroutes in dit park te vinden die u meenemen naar uitkijkpunten met prachtige vergezichten en langs de ruigere noordkant van het eiland.

In het Shete Boka National Park bevindt zich een aantal grotten waar indianentekeningen te vinden zijn. De naam Sheta Boka staat voor 7 inhammen. Verschillende plekken in het park geven een spectaculair schouwspel, waar de golven op de rotskust breken. De stranden en inhammen van het park vormen de broedplaats voor verschillende soorten zeeschildpadden.

Willemstad

Wanneer u een bezoek brengt aan Curaçao, bezoek dan vooral ook Willemstad! De kleurrijke huisjes en de bijzondere binnenstad maken Willemstad een populaire attractie. Willemstad bestaat uit de historische wijk Punda en het nieuwe Otrobanda. Deze twee delen zijn door middel van de Pontjesbrug met elkaar verbonden. Punda wordt gezien als het centrum van de stad; hier vindt u veel bezienswaardigheden zoals de drijvende markt, de handelskade en het waterfort.

 

Onze familiereizen naar Curacao

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar Curaçao? Bekijk al onze familiereizen naar Curaçao. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.