Top 3: De ABC-eilanden ontdekken!

Je gunt je kind toch de wereld!

Een droomvakantie in het Caribische gebied waarbij u niet één, niet twee, maar drie eilanden ontdekt: dat kan tijdens een eiland-hop-vakantie in de Caribbean! U brengt uw dagen door luierend op witte stranden, snorkelend tussen tropische vissen en duikend naar koraalriffen. De eilanden zijn goed met elkaar te combineren vanwege de verscheidenheid van beide bestemmingen en een korte maar prachtige vlucht van het ene naar het andere eiland. Natuurlijk is er voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden meer dan genoeg te beleven: van boottochten tot watersporten en van uitstapjes in ongerepte natuur tot cultuur snuiven in de hoofdsteden. Dit alles maakt een eiland-hop-vakantie de ideale gezinsreis. Dus… Bon bini, oftewel: welkom in de Caribbean!

1. One Happy Island, Aruba

Dit eiland is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van zon, zee  en met name langgerekte stranden. Er kan nagenoeg altijd worden gezwommen en het water is helder en kalm. Vult u de dag liever in met activiteiten, ga dan bijvoorbeeld snorkelen of duiken. Een fascinerende duikplek vindt u bij het beroemde Antilla scheepswrak: deze Duitse vrachtboot is ruim 125 meter lang en gezonken in 1945. Verder kunt u jeepsafari’s, paard rijtochten, kayaktours en eilandtours maken. Oranjestad is de hoofdstad van het eiland wordt in de volksmond ook wel Playa genoemd. Hier vindt u nog vele koloniale gebouwen. Winkelen kunt u in en rond de Nassaustraat, het levendige centrum van de stad.

2. Divers Paradise, Bonaire

Bonaire staat wereldwijd bekend om haar uitstekende mogelijkheden tot het bedrijven van onderwatersporten, vooral duiken, onderwater fotograferen en snorkelen. Langs de kusten treft u ware onderwaterparken met koraalriffen en exotische tropische vissen. De beschutte Baai van Kralendijk leent zich uitstekend voor zeilen. Bonaire is de grootste broedplaats ter wereld van de felroze flamingo’s. Naar schatting wonen er wel 15.000 van deze schitterende vogels op het eiland.

3. Dushi Korsow, Curaçao

Het spreekwoordelijke ‘Holland in de tropen’ zegt het eigenlijk al: op Curaçao voelt de gemiddelde Nederlander zich uitstekend thuis. Het grote verschil en tevens voordeel is dat de zon er nagenoeg altijd schijnt en de gemiddelde temperatuur er een stuk hoger ligt dan in de Lage Landen. De strandgebieden, meestal bestaande uit kleinere, beschutte stranden en baaien, liggen verspreid over het eiland, alsook de historische landhuizen en natuurgebieden; het huren van een auto is dan ook de juiste manier om een goede indruk van het eiland te krijgen. De infrastructuur is goed en de wegen worden duidelijk aangegeven.