Reisverslag familie op reis door Zuid-Afrika en Mauritius

Je gunt je kind toch de wereld!

met kinderen van 11 en 15 jaar

Familie Tummers – Zuid-Afrika & Mauritius – 23 Juli-9 Augustus

Zondag 23 Juli was het eindelijk zover. Na maanden van voorpret begon eindelijk onze reis. Op Schiphol ging alles z’n gangetje, bagage gelabeld, kauwgom gekocht, klaar om te boarden. Daar zaten we dan, aan boord van de immens grote Emirates airbus A380, klaar voor vlucht 1 van de 6 die er komen gingen. De eerste vlucht ging soepel en het vliegveld van Dubai was ook midden in de nacht zeer bruisend en niet erg om wat tijd door te brengen. Voor dat we het wisten konden we dan ook boarden voor de vlucht waar het om ging, de EK770 naar Kaapstad! “Ladies and gentleman, welcome to Cape Town, thank you for flying with Emirates and we hope you enjoy your stay.”

Na een lange dag reizen kwamen we dan eindelijk aan in het mooie Afrika. Snel naar het appartement dat gelegen was in het beroemde, gezellige en veilige V&A Waterfront, waar we die avond heerlijk gebraaide Zuid-Afrikaanse kip gegeten hebben. De dagen er na waren erg leuk. Van de Tafelberg tot aan de stranden van Clifton, van Kaap de Goede Hoop tot de pinguins van Boulders Beach en van townships tot penthouses, Kaapstad heeft heel veel moois te bieden.

Zoals altijd op vakantie vloog de tijd voorbij en op zaterdagochtend werden we alweer vroeg opgehaald voor onze vlucht naar Johannesburg, ook wel Jozi of Joburg (zeg ‘djoburk’) genoemd. Na een korte vlucht en een aantal uur rijden kwamen we aan in Hazyview, in het prachtige Hippo Hollow Country Estate. Vermoeid gingen we dineren in het restaurant met als verassing hetgeen waar het hotel beroemd om staat: de nijlpaarden in de tuin. Best indrukwekkend als ze op 10 meter van je eten staan, dat beeld gaat nooit meer van je netvlies af. De volgende dag hebben we de beroemde Panoramaroute gereden, prachtige natuur en uitzichten, alleen jammer van die potholes (gaten) in de weg. De tweede nacht in Hippo Hollow was helaas alweer de laatste nacht, maar er stond ons nog een heel leuk ander avontuur te wachten.

Voordat we doorreden naar de volgende locatie maakten we een stop bij de Elephant Sanctuary. Na wat uitleg over de olifanten kregen we de kans om de olifanten aan te raken, te voeren en een kus te krijgen. Wat zijn het mooie, bijzondere en GROTE beesten. Na een leuke ochtend reden we door naar het 3e en laatste deel van onze reis door Zuid-Afrika, Honeyguided Tented Camps in het Manyeleti Game Reserve, een privépark naast het Kruger Park. Bij aankomst konden we meteen aanschuiven bij de lunch en die middag hadden we al onze eerste safari, ook wel ‘game drive’ genoemd door de Afrikanen, het is tenslotte een ‘game’ welke dieren je ziet. De eerste safari was meteen geslaagd want we hadden meteen o.a. hyena’s, olifanten, leeuwen en een luipaard gezien. Bij terugkomst stond er een kampvuur en heerlijke avondmaaltijd voor ons klaar. Tijdens het eten kwamen de zenuwen op, we moesten de komende 3 nachten namelijk in een luxe tent slapen, tussen de olifanten en alle anderen dieren die er in het park rondliepen. Gelukkig was het de eerste nacht redelijk stil en om 6.00 werden we gewekt door de ‘drums’.

Na een snelle kop koffie gingen we weer op ‘game drive’. Tijdens de 3 uur durende safari zagen we neushoorns en buffels en hadden we dus de Big 5 gezien. Ook kwam er een prachtige zonsopgang voorbij en maakten we in de bush een stop met koekjes, koffie en chocolademelk. Het echte Afrika-gevoel drong binnen. Bij terugkomst stond er een heerlijk ontbijt klaar en begon het relaxen, zwemmen en wachten op de volgende safari. De 3 dagen in het tentenkamp waren heerlijk rustig, lekker eten, zwemmen en 2 safari’s per dag; konden we elke dag maar zo doorbrengen. Ons verblijf kende ook angstige momenten: die middag dat er een olifant op het pad stond toen we naar de jeep wilden lopen of die avond dat er een kudde buffels voor de tent stond en we dus niet naar onze tent konden, maar deze angsten en ervaringen zijn omgezet in ‘memories for life’. Veel te snel waren de dagen in het tentenkamp, en dus ook ons avontuur in Afrika, voorbij. Wat een prachtig land was Afrika, mooie steden met een bijzondere, andere cultuur, indrukwekkende natuur met als hoogtepunt toch echt de ‘bush’, het thuis van de Big 5. Het gevoel dat Afrika je geeft is niet te omschrijven, dat moet je echt zelf ervaren. En nee, van Amerika, Italië of China krijg je dit gevoel niet, want twee-drie meter van een leeuw of luipaard af staan is écht heel bijzonder.

Maar! Niet getreurd! Onze reis door Zuid-Afrika was dan wel afgelopen, maar onze vakantie nog niet. Vroeg in de ochtend vlogen we naar het paradijsje Mauritius. We kwamen aan in ons veel te luxe resort, compleet met zwembad, wit zandstrand en spa. De meeste dagen hebben we lekker geluierd aan het zwembad en op het strand, maar één dag hebben we een tour over het eiland gedaan met een privéchauffeur. Hoewel het eiland behoort tot het Afrikaanse continent heeft het veel Indiase invloeden. We bezochten een hindoetempel met prachtige kleuren. Wel eerst je schoenen uit voordat je hem betreed!

Vervolgens reden we door naar de hoofdstad Port Louis, hier bezochten we de lokale, dagelijkse markt. Een drukte van jewelste, even hadden we het gevoel dat we in India waren beland. Als laatste zijn we nog naar het suikermuseum geweest aangezien suikerriet een grote economische bron is van het eiland.
De dagen erna hebben we nog wat zonnestraaltjes meegepakt, want die hadden we wel gemist in Afrika. Helaas vliegt de tijd en was het toen alweer tijd om naar huis te gaan. Moe, maar voldaan maakten we ons klaar voor de 2 vluchten naar huis. Eenmaal thuis wilden we meteen terug. Het was een prachtige reis met indrukwekkende momenten en ervaringen die ons nog wel even bij blijven. Africa, you were amazing!

Bekijk al onze kindvriendelijke reizen naar Zuid-Afrika en Mauritius