Leuke stops op de Peloponnesos (Griekenland)

Je gunt je kind toch de wereld!

Leuke stops op de Peloponnesos

Op het schiereiland Peloponnesos in Griekenland is ontzettend veel te doen. U kunt oude opgravingen bezoeken, in een kasteel dwalen, in de helderblauwe zee snorkelen, katten op de foto zetten in een van de vele Griekse dorpjes of een middag zeilen. Maar wat mag u echt niet overslaan? Wij zetten het op een rij in onze top 3.

1. Strand

Volgens vele reizigers is dit het mooiste strand van Griekenland: de baai van Voidokilia. Deze baai heeft de vorm van een perfecte halve cirkel. Het water is ondiep en kraakhelder en door de ligging is er een aangenaam briesje. Zet uw snorkel op en zwemmen maar! Doe een wedstrijdje wie de meeste vissen ziet of bouw het mooiste zandkasteel. Op het strand zijn geen schaduwplekken of restaurants, neem dus zelf voldoende eten en drinken mee. Achter de baai ligt een beschermd natuurgebied; het zoutmeer van Divariou. Hier kunt u met een beetje geluk flamingo’s spotten.

2. Stad

Als er één stad is die u moet bezoeken dan is dat Nafplion. U wordt spontaan vrolijk van de gele huizen met blauwe luiken, de rode, roze en paarse geraniums en katten die overal prinsheerlijk liggen te zonnen. U kunt hier heerlijk slenteren door de straatjes en een oude burcht bezoeken. Laat de kinderen beslissen welk straatje of steegje u in gaat, en laat u verrassen waar u uitkomt. Een van de leukste dingen om te doen is echter een wandeling langs de zee maken. U wandelt van de boulevard, via het kiezelstrand naar een pad tegen de bergwand. U wandelt naast de zee en loopt  door tunnels van rotsen. Hoe gaaf is dat?

3. Stenen

Olympia, Delphi, Mycene, Sparta… Misschien denkt u nu aan uw favoriete Griekse restaurant? En dat is niet gek, want vele restaurants (en een voetbalclub) zijn vernoemd naar een van de oude opgravingen op de Peloponnesos. Een van de leukste en mooist bewaarde opgravingen is het theater van Epidaurus. Wist u dat hier maar liefst 14.000 toeschouwers kunnen zitten? Zin in een experiment? Laat een van uw kinderen op het podium staan en ga zelf bovenin het theater staan. U zult zien dat u elkaar zelfs op fluistertoon heel goed kunnen verstaan.

Wilt u ook op reis met kinderen naar Griekenland?

Bekijk al onze familiereizen naar Griekenland

Waarom kiest u voor een Travelnauts familiereis

Lees meer over veilig reizen met Travelnauts of plan een vrijblijvend en informatief gesprek in met onze reisspecialisten. Wij adviseren u graag over onze familiereizen, de flexibele voorwaarden en veilig reizen.

Maak een afspraak

Blijf op de hoogte

Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen?

‘Like’ ons dan op Facebook & volg ons op Instagram.

    

Wilt u graag op de hoogte blijven van de mooiste familiereizen en leuke tips ontvangen over reizen met kinderen? Schrijf u dan in voor onze nieuwbrief.

Inschrijven

Griekenland is een heerlijke bestemming met lekker eten, een supervriendelijke bevolking, mooie strandjes, een azuurblauwe zee, idyllische dorpjes en een rijke geschiedenis

Gezinsreizenexpert Dionne