Leuke stops op de Peloponnesos (Griekenland)

Je gunt je kind toch de wereld!

Leuke stops op de Peloponnesos

In dit blog vindt u handige tips over Peloponnesos! Op het schiereiland Peloponnesos in Griekenland is ontzettend veel te doen. U kunt oude opgravingen bezoeken, in een kasteel dwalen, in de helderblauwe zee snorkelen, katten op de foto zetten in een van de vele Griekse dorpjes of een middag zeilen. Maar wat mag u echt niet overslaan? Wij zetten het op een rij in onze top 5 tips over Peloponnesos.

 

Gezinsreizenexpert Ilona op Naxos
Door: Ilona Blom
Land: Griekenland
Datum: 11 november 2020
Voidakilia strand, Poleponnesos, Griekenland

1. Strand

Volgens vele reizigers is dit het mooiste strand van Griekenland: de baai van Voidokilia. Deze baai heeft de vorm van een perfecte halve cirkel. Het water is ondiep en kraakhelder en door de ligging is er een aangenaam briesje. Zet uw snorkel op en zwemmen maar! Doe een wedstrijdje wie de meeste vissen ziet of bouw het mooiste zandkasteel. Op het strand zijn geen schaduwplekken of restaurants, neem dus zelf voldoende eten en drinken mee. Achter de baai ligt een beschermd natuurgebied; het zoutmeer van Divariou. Hier kunt u met een beetje geluk flamingo’s spotten.

2. Stad

Als er één stad is die u moet bezoeken dan is dat Nafplion. U wordt spontaan vrolijk van de gele huizen met blauwe luiken, de rode, roze en paarse geraniums en katten die overal prinsheerlijk liggen te zonnen. U kunt hier heerlijk slenteren door de straatjes en een oude burcht bezoeken. Laat de kinderen beslissen welk straatje of steegje u in gaat, en laat u verrassen waar u uitkomt. Een van de leukste dingen om te doen is echter een wandeling langs de zee maken. U wandelt van de boulevard, via het kiezelstrand naar een pad tegen de bergwand. U wandelt naast de zee en loopt  door tunnels van rotsen. Hoe gaaf is dat?

Theater van Epidaurus

3. Stenen

Olympia, Delphi, Mycene, Sparta… Misschien denkt u nu aan uw favoriete Griekse restaurant? En dat is niet gek, want vele restaurants (en een voetbalclub) zijn vernoemd naar een van de oude opgravingen op de Peloponnesos. Een van de leukste en mooist bewaarde opgravingen is het theater van Epidaurus. Wist u dat hier maar liefst 14.000 toeschouwers kunnen zitten? Zin in een experiment? Laat een van uw kinderen op het podium staan en ga zelf bovenin het theater staan. U zult zien dat u elkaar zelfs op fluistertoon heel goed kunnen verstaan.

4. Tolo

Wat ooit een klein vissersdorpje was is nu een leuke badplaats met een fijn zandstrand, gezellige terrassen en volop winkels. Het strand is maar liefst 2 kilometer lang en loopt langzaam af in zee, wat erg prettig is voor gezinnen met kleine kinderen. Op het strand is altijd wat te doen; lekker zwemmen, maar u kunt hier ook surfen, waterskiën en duiken. 

Karpathos

5. Neda watervallen

De omgeving van de Neda watervallen zijn een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Er zijn hier vele wandel en fietsroutes die de bergdorpjes met elkaar verbinden. De watervallen zijn eenvoudig te bereiken. Vanaf de parkeerplaats is het nog ca 15 – 20 minuten wandelen voor deze fotostop.

Onze familiereizen naar Griekenland