De mooiste Aziatische snorkelplekken met kinderen

Je gunt je kind toch de wereld!

Snorkelen op de meest fantastische plekken met de kinderen

Travelnauts heeft de mooiste snorkelplekken van Azië samengesteld in deze blog: Even lekker rond dobberen en de tropische vissen bekijken die langs u zwemmen. Er zijn verschillende plekken in de wereld waar prachtig koraal te vinden is en daarom fantastisch gesnorkeld kan worden. Zo zijn er vooral in Azië verschillende plekken om de adembenemende onderwaterwereld te bewonderen. Pak de snorkelset maar alvast uit de kast!

Gili Islands, Indonesië

De Gili Islands bestaan uit drie verschillende eilanden. Het maakt niet uit welke van deze drie bezocht wordt, rondom ieder eiland is prachtig koraal te vinden. De biodiversiteit van het rif is geweldig, het water is kristalhelder en de vissen hebben de meest prachtige kleuren. Kom oog in oog te staan met mantaroggen, schildpadden en andere schepsels die deel uit maken van deze kleurrijke onderwaterwereld. Snorkelen gaat hier heel gemakkelijk; pak de snorkelspullen, loopt recht het water in en zwemt naar het nabijgelegen rif voor de mooiste vissen.

Ook de onderwaterwereld van de Gili Islands bewonderen? Bekijk dan onze bouwsteen ‘Bountystranden Gili Islands‘ die toegevoegd kan worden aan een reis naar Bali of Indonesië.

Koh Tao, Thailand

Koh Tao is dankzij het helderblauwe zeewater en de kleurrijke koraalriffen een geliefde snorkelbestemming. Op veel plekken zijn de koraalriffen op slechts enkele meters verwijderd van de oevers en kan er recht de zee ingelopen worden om het onderwateravontuur te starten. Dit maakt Koh Tao dan ook een zeer geschikte snorkelplek voor gezinnen. Vrijwel overal op het eiland zijn prachtige snorkelplekken te ontdekken. Spot de kleurrijke tropische vissen of zelfs de zeeschildpadden!

Benieuwd naar de koraalriffen bij Koh Tao? Koh Tao kan gemakkelijk gecombineerd worden met één van onze Thailand reizen!

Snorkelen op Koh Samui
Snorkelen bij de Perhentian Islands

Perhentian Islands, Maleisië

Perhentian Islands is een eilandengroep dat bestaat uit twee verschillende eilanden. Er zijn bij beide eilanden prachtige koraalriffen te vinden waar vanaf het strand direct gesnorkeld kan worden. De bodem loopt hier geleidelijk af, wat deze plek zeer geschikt maakt voor kinderen. Aan de riffen zijn er prachtige vissen te vinden en zo nu en dan komt er zelfs een zeeschildpad voorbij!

Een bezoek aan de Perhentian Islands goed combineren met een reis naar Maleisië. Bekijk hier ons aanbod op de Maleisië pagina.

Blijf op de hoogte van de mooiste familiereizen

Wilt u ook op reis met de kinderen naar een van deze bestemmingen? Bekijk al onze familiereizen naar Azië. Wilt u verder lezen, leuke reistips en foto’s bekijken, op de hoogte blijven van aanbiedingen en de reiservaringen van andere avontuurlijke gezinnen volgen? ‘Like’ ons dan op Facebook, volg ons op Instagram of schrijf u hieronder in voor onze nieuwsbrief.